Galatasaray'ın avukatı Reinhard Rauball, Dortmund başkanlığını bıraktı

Cüneyt Muharremoğlu
20.11.2022 - 09:13 | Son Güncellenme: 20.11.2022 - 11:34

1988-89 sezonunda Galatasaray'a UEFA tarafından verilen cezayı düşüren avukat Reinhard Rauball, 2004'ten beri sürdürdüğü Dortmund başkanlığı görevini bıraktı.

Galatasaray'ın avukatı Reinhard Rauball, Dortmund başkanlığını bıraktı

Hüseyin Özkök – AJANSSPOR

Tarih 9 Kasım 1988

Galatasaray Şampiyon Kulüpler Kupası son 16 Turunda ilk maçta 3-0 kaybettiği İsviçre’nin Neuchatel takımıyla İstanbul’da Ali Sami Yen Stadı’nda karşılaşıyor. Tarihi günde Galatasaray rakibini 5-0 yeniyor ancak maç sırasında sahaya atılan bir madeni para Neuchatel takımının bir yedek oyuncusunun başını yaralaması sonrasında İsviçre kulübü UEFA’ya başvurup karşılaşmanın geçersiz sayılması ve tarafsız sahada yeniden oynanması kararını aldırıyor.

Galatasaray'ın avukatı Raubal

Ve Galatasaray bu karara itiraz ediyor. Kulüp UEFA’da görülecek duruşma için Almanya’dan spor davalarında uzman bir avukat ile anlaşıyor. O avukatın adı Reinhard Rauball. Raubal, yaptığı savunma ile maçın sonucunu masa başında tescil ettiriyor ve Galatasaray hak ettiği şekilde çeyrek finale çıkıyor. Ancak sahası da 1 maç kapatılıyor.

2004'ten beri Borussia Dortmund'un başındaydı

Futbolun içinden gelen ve Dortmund’da yaşayan aynı zamanda Borussia Dortmund kulübünün üyesi olan Reinhard Rauball, Galatasaray’ı savunmadan önce iki dönem (1979-1982 ve 1984-1986) Dortmund Başkanlığı yapmıştı. 2004 yılında yeniden başkanlığa seçilen Alman yönetici, o tarihten tam bugüne kadar görevini aralıksız sürdürdü. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ı karıştıracak iddia! Fatih Terim'den habersiz Florya'yı yağmaladılar
Habere Git

Almanya'yı FIFA ve UEFA'da temsil etti

2005 yılı sonrasında kulüp CEO’su Hans Joachim Watzke ile kulübün batma noktasından bugünlere getiren Rauball, Almanya Futbol Federasyonu (DFB) ve Almanya Futbol Ligi’nde de (DFL) üst düzey yöneticilik görevleri üstlendi ve Almanya’yı FIFA ve UEFA’da temsil etti. 

76 yaşında emekliye ayrılıyor

76 yaşındaki Reinhard Rauball, bugün gerçekleştirilen Borussia Dortmund Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa yeniden adaylığını koymadı ve emekliliğe ayrılacağını açıkladı. Almanya’da tüm kulüpler tarafından çok saygı gören ve sevilen Rauball’ın lakabı ise Centilmen. Sakinliği ve dengeleyici tavrı ile futbol dünyasının en sevilen isimlerinden biri.

Klopp'tan Löw'e kadar birçok isim: Futbol için büyük kayıp

Dortmund Başkanının ayrılması dolayısıyla birçok futbol insanından açıklamalar geldi. Onunla birlikte 2 şampiyonluk 1 kupa zaferi yaşayan Jürgen Klopp da birlikte çalıştıkları dönemi daima hatırlayacağını ifade etti. Kulüp CEO’su Hans-Joachim Watzke, Almanya Milli Takımı eski teknik Direktörü Joachim Löw ve eski Bayern Münih CEO’su Karl-Heinz Rummenigge de Rauball’in futbol için bir kayıp olacağının altını çizdiler.

Senin için hazırladığımız haberler