"Galatasaray'ın yaşadığını başkaları da yaşayacak"

07.10.2020 - 14:49 | Son Güncellenme: 07.10.2020 - 14:54

Rangers maçına kadar sezonun en diri takımı olarak gösterilen Galatasaray neden düşüşe geçti? Fatih Terim, Kasımpaşa maçında neden erkenden sahayı terk etti? Galatasaray'ın eski teknik direktörü Cevat Güler yorumladı.

"Galatasaray'ın yaşadığını başkaları da yaşayacak"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 1-0 kaybettikleri Kasımpaşa maçının bitmesini beklemeden soyunma odasının yolunu tutmuştu. Terim, bu davranışıyla ne anlatmak istedi? Galatasaray'ın eski teknik direktörü Cevat Güler konu hakkında bir açıklama yaptı.

"Bırakalım da bir defa olsun"

Radyospor'da Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Cevat Güler, "Fatih Terim, yıllardır saha kenarında olan bir aktör. Takımda belli sıkıntılar yaşandı. Bırakalım bir defa da olsun. Çok sık rastlanan bir durum da değil" ifadelerini kullandı.

"Teknik adamlar, oyuncuları kendine getirmek için böyle şeyler yaparlar"

Güler, başka liglerde de benzer durumların olduğunu ifade etti. Deneyimli teknik adam, "Premier Lig'de de başka liglerde de maçı bırakıp giden teknik adamlar görüyoruz. Bu bir anlık tepkiydi. Oyuna, oyuncuya tepkiydi. Fatih Terim'in yaptığı doğru mudur? Bazen oyuncuları kendine getirmek için böyle şeyler yaparlar. İşe yaradı mı? Bunu daha sonra göreceğiz" diye konuştu.

"Galatasaray'ın yaşadığını başkaları da yaşayacak"

Üst üste maç yapmanın dezavantajları olduğunu hatırlatan Cevat Güler, "21 günde 7 maç oynayan bir Galatasaray var. Dinlenmeyi ve yorgunluğu planlayamayan bir Galatasaray gördük. Bu birçok sebepten olabilir. Rangers maçında da geriye düşünce hamle yapamadı. Kasımpaşa maçında da Galatasaray ciddi açıklar verdi. Hücum var, o var, bu var ama sahada iş yok. Rakipler, pas hızını da kesmeyi başardı. Galatasaray, oyuna taktik olarak cevap veremedi. 21 günde 7 maç oynayan Galatasaray (başka bir takım da olabilirdi) sıkıntı yaşadı. Her şey doğru giderken, bir anda farklı sonuçlar da yaşanacak. Bu Premier Lig'de de yaşanacak, başka liglerde de" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler