Galatasaray'ın yeni başkan adayı Mustafa Cengiz'den flaş sözler!

20.12.2017 - 12:19 | Son Güncellenme: 20.12.2017 - 12:19

Galatasaray'ın yeni başkan adayı Mustafa Cengiz'den flaş sözler!

Galatasaray’da seçim öncesinde başkan adayları netleşmeye başladı. İş adamı Mustafa Cengiz, başkan adayı olduğunu dile getirdi. Cengiz, başkan olması durumunda radikal kararlar alacağını söyledi ve hedeflerini, planlamalarını anlattı.

Radyospor’da yayınlanan Haber Aktif programında İlker Koç ve Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Cengiz’in yaptığı açıklamalardan Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

"Seçim kararı doğru ama tarzı yanlış"

Sayın Dursun Özbek’in bu kararı doğru. Fakat; adaylara 1 haftalık süre bırakması, çok yanlış, çok haksız. Çok yakışıksız. Ağır bir kelime kullanmak istemiyorum. Bunu söyleyebilirim. Yakışıksız buldum. Sayın Ünal Aysal 1 ay 1 haftalık bir süre tanımıştı. Bu baskın değil, yangından mal kaçırır gibi bir seçim ortamı ve algısı oluştu. Seçim kararını onaylıyorum fakat tarzını onaylamıyorum.

"Ünal Aysal'ın desteği bizi mutlu ediyor"

Camianın yüzde yüz desteğini alan bir insan zaten yanlış yoldadır. Galatasaray’ın dinamikleri var. Bütün geçmiş başkanlar, geçmiş yönetimler bizim için değerlidir. Dursun Bey de Galatasaray için çalışmakta. Saygı duyuyorum. Bana olan açık ve net destekler var. Örneğin Ünal Aysal’ın net desteği bizleri mutlu ediyor.

Galatasaray'da neleri değiştirmek istiyor?

Galatasaray’da başkan olursam, açık, şeffaf ve net bir yönetim olsun isterim ve sistemi değiştirmek isterim. Galatasaray’ı çelik bir zemine oturtmak gerekir. Sistemsel ve yapısal sorunlar var. Bu sorunları mutlaka halletmek gerekir. Mali sorunların kökeninde hiçbir yöneticinin kötü niyetini görmüyorum. Ama savaşın başında yaptığınız bir hata savaş boyunca kendini gösterir. Galatasaray’da mutlaka yapısal düzenlemeler yapmak gerekir. Liseli-liseli olmayan ayrımı olmamalı. Benim ömrüm yöneticilikle geçti. Ben yönetirim ve sistemi oturturum. Ben ayrıldığımda da o sistemin takır takır işlemesi gerekir. Benim fikrim bu.

Galatasaray'daki mali tablo kendisini endişelendiriyor mu?

Mali tabloda bizi endişelendiren durum var mı? Mevcut gücün doğru yönetilmediği ortada. Galatasaray dev bir potansiyel. Gelir ve giderler doğru yönetilmiyor. Kar topu gibi borçlar büyüyor. Mutlaka buna müdahale etmek gerek. Bunun yolu da taraftarı tribüne doğru fiyatlarla çekmek ve sponsor gelirlerini artırmaktan geçer. Bizim çalışmalarımız var, Galatasaray’ı en iyi yere getirmek istiyoruz.

"Biz yıkmaya değil yapmaya geliyoruz"

Yönetimlerde süreklilik esastır. Galatasaray’da kayıplar ortadadır. Florya ve Riva’nın özellikle ayrılmasını rica ettik. Sayın Özbek anlaşmanın böyle olduğunu söyledi. Biz mevcut projelerin en iyi şekilde sonuçlanması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Sonuç olarak biz yıkmaya değil, yapmaya geliyoruz.

"Ünal Aysal'ın desteği arkamızda"

Ünal Aysal değerli bir başkandı. Kendisi telekonferansla toplantımıza bağlandı. İşleri çok yoğun. Uluslararası alanda yatırımların içinde. Kendisi sağolsun bize teveccüh gösterdi ve bizi destekleyeceğini söyledi. Bu bizi onure etti. Bundan dolayı bir haz duyuyoruz. Sayın Aysal’ın desteği arkamızda.

Galatasaray'da ayrımcılık var mı?

Top çizgiyi geçmeyince tartışmalar alevleniyor. Liseli-liseli olmayanlar ayrımı zarar veriyor. En yakın çalışma arkadaşlarım Galatasaray Liseli. Benim imkanım olsa ben de orada okurdum. Kötü duruma düşüldüğünde bazı isimlerin ön plana çıkması, “liseci” gibi kavramlar oluşturuyor. Ben ondan çok rahatsızım. Bu gerçekten liseye de rahatsız veriyor. Orası bir eğitim kurumu. Şükür ki kurucu merkezimiz. Görünmeyen bir çatışma var. Bunu ön plana çıkartanlardan rahatsızım. Bizim bunu önlememiz, liseyi korumamız ve kollamamız gerekiyor.

"Fatih Terim'i göreve getirmek istiyorum"

Fatih Terim, Ünal Aysal döneminde ayrıldı. Ünal Bey, ayrılmaması için mücadele etti. Bunu biliyorum. Ayrılmasını istemedi. Bir takım şartlar oluştu, Fatih Bey de her insan gibi duygusal. Ben bunu yargılama durumunda değilim. Terim kıymetli bir futbol adamıdır. Fatih Terim, Galatasaray’a her zaman katkı verebilecek biridir. Ben, Terim’in elini taşın altına sokacağına inanıyorum. Ben Fatih Terim’e teklifimi açık ve net şekilde yapacağım. Uzun vadeli bir proje olacak. Maalesef projeler Türkiye’de yıllık yapılıyor. Bir futbol aklı oluşturup, bunu uzun yıllara yayılmasını sağlayacağız.

"Mali tabloyu 2 yılda daha pozitif bir noktaya çevirebiliriz"

2 yılda bu mali tablo daha düzgün bir noktaya, pozitif bir noktaya çevrilir. 2 yıl içinde Galatasaray’ın gelir ve giderini dengeleyebilirsiniz. 1 yıl içinde koordinatlar teslim edilir, 2 yıl içinde önünüzü görebilirsiniz. Gelecek 5-10 yılı görmeniz gerekir. Yüzde 10, 20 yanılma payıyla Galatasaray’ın projeksiyonunu ortaya çıkarabilirsiniz. Mali tabloyu elbette düzeltmeyi planlıyoruz.

Transfer yapacaklar mı?

Galatasaray bir dünya takımıdır. Her zaman dünya yıldızlarının bulunması gerekir. Aday adaylığım döneminde Zlatan İbrahimovic’i getireceğim demiştim. Diğer futbolcuların da terinin son damlasına kadar mücadele eden, başarıya aç bir takım olması bizim hedefimiz ve niyetimiz. Yıldızlar Galatasaray’da olmalı.

Diğer branşlarda ne gibi kararlar alacak?

Amatör giderlerde her yıl bizim 80 milyon liraya yakın açığımız var. Bu 10 yılda 8 milyon lira yapar. Galatasaray’ın borçlarının kaynağından biri de budur. Basketbol ve voleybol aslında gizli profesyoneldir ve amatörlükle alakası yoktur. Basketbol ve voleybolda çok ciddi açıklar var. Basketbolu ve voleybolu kendine yeterli hale getirmek gerek. Yoksa bu kar bu güneşe dayanmaz. Bu mali harcamayla, müesse takımlarına vitrin, malzeme olamayız. Onlarca milyon para harcayacağım, karşımızdaki belediye takımlarıyla mücadele edeceğim. Orada da radikal adımlar atacağız. Radyospor aracılığıyla bir mesajım var. Galatasaray bitmez. Herkese küsebilirsiniz ama Galatasaray’a küsmeyin. Galatasaray dünyanın en büyük markalarından biri olmaya devam edecektir. Hedefimiz budur.

Mustafa Cengiz kimdir?

Gaziantep’in Nizip ilçesinde dünyaya geldi. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi.

Gaziantep'in Nizip ilçesinde doğan Mustafa Cengiz, üniversitede Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesini Merkez Birliği (Köy-Koop) dış ticaret oluşumunda kurucu uzman olarak görev yaptıktan sonra TANSA Genel Müdürü oldu.

Henüz 28 yaşında Genel Müdür olan Mustafa Cengiz, o dönem kamunun en genç genel müdürü olarak kayıtlara geçmişti.

Cengiz, TABGİS (Türkiye Akaryakıt Bayileri ve Gaz İşverenler Sendikası) Genel Başkanlığı görevinde bulundu. İTO petrol meslek komitelerinde ise sektör temsilciliği yaptı.

Öte yandan Galatasaray Spor Kulübü Tüzük Tadil Komisyonu üyesi olan Mustafa Cengiz, tüzüğün bugünkü koşullara uyumu konusunda Galatasaray Divanı tarafından görevlendirilmişti.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler