Galatasaray'ın yeni başkanı Adnan Polat mı olacak?

10.06.2020 - 11:32 | Son Güncellenme: 10.06.2020 - 11:32

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, bilindiği üzere 2 aydır hastalıklarla boğuşuyor. Cengiz, iki defa çok ciddi ameliyat geçirdi. Taburcu olduktan sonra evinde dinlenmeye çekilen başkanın olağan görev süresi Mayıs 2021’de dolacak. Bu süreçte başkanın görevini bırakıp, tamamen dinlemeye mi geçeceği yoksa sağlığı el verdiği sürece koltukta mı kalacağı, merak edilen konulardan biri.

Galatasaray'ın yeni başkanı Adnan Polat mı olacak?

BURHAN CAN TERZİ-ANALİZ

Galatasaray tüzüğüne göre, seçime 6 aydan uzun bir süre varken başkan koltuğunu bırakırsa, seçime gidilmek zorunda. Seçime 6 aydan az bir zaman varsa ikinci başkan, seçime kadar yönetime başkanlık yapabilir.

ÜYELERİ İTİBARIZLAŞTIRMA

Bu bilgilere rağmen kulüpte kimse 3-4 ay ilerisini göremiyor. Özellikle de başkan hasta yatağındayken, camiadan kimse yorum yapmak istemiyor; demeç vermekten kaçınıyor. Birinci sebep ağır bir hastalık geçiren başkana karşı duyulan hassasiyet. İkinci sebep ise, son yıllarda yaşı ilerlemiş Galatasaray üyelerine karşı büyük bir algı operasyonu olması. Üyelerin büyük kısmı dost meclisleri ve divan kurulları dışında yanlış anlaşılma endişesiyle, fikrini belirtmiyor. Ancak buna rağmen, bazı iddialar ortaya atılıp, Galatasaray üyeleri itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor.

FATİH TERİM’E BAŞKANLIK TEKLİFİ VAR MI?

Son iddia neydi, hatırlayalım: “Galatasaray Liseliler, Fatih Terim’i başkan yapmak istiyor.” Sonda söyleyeceğimizi, başta söyleyelim: Tek bir Galatasaray üyesi yoktur ki hoca görevdeyken başkanlık teklif etsin. Aksine, sözünü dahi etmezler. Ayrıca Terim, 2024’e kadar sözleşmesi, sürekli işaret ettiği Şampiyonlar Ligi hedefi varken, böyle bir riske şimdi girer mi? Böyle bir düşüncesi dahi olsa, başkasının aklıyla hareket eder mi? Bu iddianın çürümesi çok basit de iddianın kaynağı bazı ayrıntıları gün yüzüne çıkarıyor!

ACABA KAZIN AYAĞI ÖYLE Mİ?

Bu iddia bir Youtube kanalından çıktı. Bu kanalının sahiplerinden biri yıllardır Adnan Polat’a yakınlığıyla biliniyor. Öyle ki Polat’ın her organizasyonunda başrollerde yer alıyor. Şu argümanını da takipçilerinin aklına yerleştirmeye çalışıyor: “Galatasaray Liseliler, Adnan Polat’ı ve Fatih Terim’i sevmez.” Yani şunu demek istiyor: Polat ve Terim’in yolu bir, diğerleri onların önünü kapatıyor. Bakalım kazın ayağı öyle mi?

BİR TEK ONUNLA ÇALIŞMADI

Galatasaray’a 1996’dan beri 'olağan' seçimle gelip başkanlık eden ve Fatih Terim’i getirmeyen-getiremeyen tek bir kişi var... Kim mi? Adnan Polat! Terim’i Galatasaray’a getiren başkanlara bakalım... Faruk Süren: Galatasaray Liseli olmamasına rağmen, son yıllarda üzerine 'lisescilik' yapıştı ilginç bir şekilde. Terim’le 4 sezon çalıştı. Özhan Canaydın: Galatasaray Liseli ve seçim en büyük kozu Fatih Terim’di. Ünal Aysal: Galatasaray Liseli. Dursun Özbek: Galatasaray Liseli... Fatih Terim, Galatasaray’a 4 defa geldiğinde de Galatasaray’ın başında liseli veya birilerinin liseci damgası vurduğu kişiler vardı. Ama sözüm ona liseliler Fatih Terim’i sevmez!

“GEÇMİŞTEN YARASI OLANLAR”

Diğer başkanlara bakalım: Mustafa Cengiz, Terim’le çalışmayı sürdürdü. Duygun Yarsuvat ve Mehmet Cansun, olağanüstü seçimle gelip çok kısa kaldılar. 24 yıllık dönemde imkân olup da Fatih Terim’i getirmeyen ya da Fatih Terim’in çalışmak istemediği tek başkan var. 7 Eylül 2018’de Fatih Terim’in Adnan Polat’a cevaben, “Geçmişten yarası olup işleri iyi gitmeyince Galatasaray üzerinden malzeme çıkarmak isteyenlere bu malzemeyi vermeye niyetim yok” demişti. Bu hatırlatmalar, Polat’a yönelik veya ona olumsuz bir eleştiri değil. Adnan Polat için algı operasyonunu yapmak isteyenlere bir hatırlatma sadece.

ÖZBEK’E YAPILAN ALGI DA TUTMADI

Öte yandan Dursun Özbek’e yönelik yapılan bugünkü algı operasyonunun da kısa sürede boş olduğu ortaya çıktı. Özbek’in seçim hazırlığı yaptığı ileri sürülürken, eski başkan, “Galatasaray’ın gündeminde seçim yoktur. Herhangi bir kişiye destek vermek gibi düşüncem de olmamıştır" diyerek bu iddiaları yalanladı.

YÖNETİMİN ADAYI KİM OLACAK?

Şimdi gelelim ana başlığa: İddiaların kaynağını ve Adnan Polat’a yakınlıklarını yukarıda belirttim. Bir süredir de kulislerde şu konuşuluyor:

"Mustafa Cengiz’den sonra muhalefet bir aday çıkartacak, peki yönetim kanadının adayı kim olacak? Yönetim cephesi, her ne kadar Abdurrahim Albayrak’ın başkanlık hayali olsa da, camia içindeki her kesimden oy alabilmek için Adnan Polat’ı aday yapabilir.” Bu bir öngörü ama yaşananlara ve son süreçte yaratılmak istenen algılara bakılırsa hiç de yabana atılır bir senaryo değil!

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler