Galatasaray'da flaş Fernando Muslera kararı! Domenec Torrent...

14.01.2022 - 08:39 | Son Güncellenme: 14.01.2022 - 08:57

Galatasaray'da ayağının tozuyla göreve başlayan teknik direktör Domonec Torrent, kaleci Fernando Muslera ile ilgili kararını da verdi. İşte detaylar...

Galatasaray'da flaş Fernando Muslera kararı!  Domenec Torrent...

Fatih Terim'in ardından göreve getirilen İspanyol çalıştırıcı Fernando Muslera'nın ligin 16. haftasında oynanan Sivasspor maçında sakatlanmasıyla ortaya çıkan kaleci sorununa el attı.

Tecrübeli kaleci transferi istedi

Milliyet'in haberine göre; 59 yaşındaki Torrent, sarı kırmızılı kulüpte 11. sezonunu geçiren kaleci Fernando Muslera’nın yokluğunun takıma olumsuz yansıdığını tespit ederek, Başkan Burak Elmas’tan tecrübeli bir kaleci transfer edilmesini istedi.

"Form tutması kolay değil"

35 yaşındaki Uruguaylı kalecinin en erken mart başında takıma dönmesinin büyük risk olduğunu ve bu süreçte takımın Süper Lig’de sıkıntı yaşayabileceğini anlatan Torrent’in, "Yaşı ilerlemiş bir kalecinin form tutması da kolay değil" dediği öğrenildi.

İlgini Çekebilir
Burak Elmas, karşılıklı anlaşma dedi, tek taraflı fesih olduğu ortaya çıktı
Habere Git

Muslera'nın sözleşmesi feshedilecek

Başkan Elmas ve yönetimin, Domenec Torrent’ten gelen ilk rapor sonrası kaleci arayışına başladığı bildirildi. Bu çerçevede Muslera’nın sözleşmesinin 6 aylığına feshedilecek, bu süreçte kalenin yabancı bir eldivene teslim edileceğinin altı çizildi.

Anlaşmalı yolla ayrılık

Yeni bir yabancı tescili yapabilmek için vize ettirdiği bir yabancısını göndermek ya da kiralama yöntemiyle yollarını ayırmak zorunda olan Galatasaray, Fernando Muslera ile sözleşmesini anlaşmalı yolla feshedecek.

Yönetim Muslera'ya anlatacak

Yönetimin şanssız bir sakatlık yaşayan Uruguaylı file bekçisi Muslera’ya, "Senin kontratın 2024’te sona eriyor. Kulübümüz buna sadık kalacak ama ligin ikinci yarısını da riske etmek istemiyoruz. Bu konuda senden anlayış bekliyoruz" diyeceği bildirildi.

Bu sezonki performansı

Fernando Muslera bu sezon sakatlık yaşamadan önce Galatasaray formasını 27 kez giydi. Tecrübeli file bekçisi bu mücadelelerde ağlarında 32 gol gördü. Uruguaylı eldiven aynı süreçte 8 mücadelede kalesini gole kapattı.

14 kupa kazandı

Galatasaray'ın 2011-2012 sezonu başında Lazio'dan 6 milyon 750 bin Euro bedelle kadrosuna kattığı Fernando Muslera, sarı-kırmızılı takımda başarılarla dolu bir kariyer geçirdi. Tecrübeli eldiven, Galatasaray kariyerine 14 kupa sığdırdı.

Senin için hazırladığımız haberler