Galatasaray'ın yeni kaptanı konuştu!

06.07.2017 - 15:37 | Son Güncellenme: 06.07.2017 - 15:37

Galatasaray altyapısından yetişen ve sonunda çocukluk hayaline kavuşarak kaptanlığına yükselen Göksenin Köksal ile FCN blog bir röportaj yaptı.

İşte o röportaj...
 
Kaptanlığa yükselmesi hakkında "Şu an icin kaptan diyorlar. Allah'ın izniyle öyle olurum inşallah" diyen Göksenin, "Kaptan olmak benim hayalimdi. Galatasaray altyapısından yetiştim. Galatasaray'ın çocuğuyum, benim için bu inanılmaz bir duygu. Herkese çok teşekkür ederim bana verdikleri desteklerden dolayı." ifadelerini kullandı.
 
Sinan Güler'in kendisine her zaman iyi davrandığını ve oyununu geliştirmesinde çok yardımcı olduğunu söyleyen Göksenin Köksal, ayrılık sürecinde yaptığı twitter paylaşımını sorduğumuzda ise "Sinan ağabey bizim kaptanımızdı sonuçta. Aynı zamanda milli takımın da kaptanı. O süreçte Fenerbahçe'ye transfer olduğunu bilmiyordum. Ki Sinan ağabeye gönderme yapmak gibi bir amacım olmadı, yapmam hiçbir zaman da. Sinan ağabey bana her zaman iyi yaklaşmıştır, çok desteği olmuştur basketbolumu geliştirmem açısından. Galatasaray taraftarı bana kızsa da Sinan ağabeye gönderme yapmam." dedi. 
 
Göksenin Köksal, Sinan Güler'in Fenerbahçe'ye geçişi hakkında ise "Profosyonel olarak düşündü ve Fenerbahçe'ye gitti. Kaptandı o, kendi tercihi tabii ki de. Tepki olması normal ama o tepkiyi ben göstermem kendisine. Ben küçüklükten beri hep Galatasaray kaptanı olmak istedim ama Sinan ağabeyin gitmesini istemezdim. Kalsaydı kaptanımız olarak onunla oynamak, onun tecrübelerinden yararlanmak isterdim. İnşallah milli takımda yararlanırım. Gerçekten onunla oynadığım, özellikle geride bıraktığımız şu iki senede EuroCup şampiyonluğu ile beraber bana olduğu destek ile kendimi çok geliştirdim." açıklamasını yaptı.
 
Göksenin Köksal, "Sinan Güler'in ayrılığını bekliyor muydun?" diye sorduğumuzda ise "Sinan ağabey kendini ispatlamış, iyi bir oyuncu. Teklifleri değerlendireceğini herkes tahmin edebiliyordu. Ben EuroLeague'de başka bir takıma gider diye düşündüm açıkçası fakat o Fenerbahçe'nin kendisi için demek ki daha iyi olacağını düşündü." dedi.
 
Göksenin Köksal ayrılığın ardından Sinan Güler'le konuşup konuşmadığını sorduğumuzda "Sinan ağabeyi evlendi diye hayırlı  olsuna aradım. Dediğim gibi Sinan ağabey her zaman benim arayacağım, halini hatırını soracağım bir insan." dedi. Bu ayrılığı fırsat bilip ona herhangi bir gönderme yapmasının mümkün olmadığını söyleyen ve ona gönül koymayacağını da dile getiren Göksenin, "Bana hiçbir zaman saha içi veya saha dışı bir kötülüğü olmamıştır. Ben bana yapılan hiçbir iyiliği unutmam. Fenerbahçe'ye transfer oldu diye ona gönül koymam. Öyle bir şey söz konusu olmaz. Kendi tercihi. Galatasaray taraftarı ile onun arasında olan bir durum, araya da girmem. Bu yüzden Sinan ağabey Fenerbahçe'ye transfer oldu diye bunu fırsat bilip ona gönderme yapmam bana yakışmaz. Bunu benden kim isterse istesin yapmam. Yapmadım da... Tek yaptığım şey kaptan olduğum için bir açıklama yapmaktı. Hayalini kurdum, yıllarca azimle çalıştım ve kaptan oldum. Galatasaray taraftarının bana olan sevgisini onlara dile getirmek istedim." ifadelerini kullandı.
 
Son olarak Göksenin Köksal takımdaki koç değişikliği ve gelecek sezon planları için "Ergin ağabeyin benim kariyerimde çok büyük yeri var. Bunu her defasında söylemişimdir. Kendisini gerçekten bir ağabey gibi çok severim. Erman ağabey de gelmiş geçmiş en büyük Türk oyuncular arasında. Aynı zamanda çok da iyi bir antrenör. Kendisi ile konuşma fırsatı buldum. İnşallah bu sene sağlıklı geçirdiğim iyi bir sezondan sonra rolüm büyür. Üzerine koyarak devam ederim." açıklamalarını yaptı.
 

Kaynak: FCN BLOG 

Senin için hazırladığımız haberler