Galatasaray'ın yeni Ozan Kabak'ı: Emin Bayram! İşte genç futbolcunun analizi...

04.04.2019 - 13:30 | Son Güncellenme: 04.04.2019 - 13:30

Emin Bayram kimdir, kaç yaşında, hangi mevki de oynuyor, sözleşmesi ne zaman bitecek, Galatasaray'ın yeni Ozan Kabak'ı, nereli

Emin Bayram

Ülke; Türkiye

Güncel Takımı; Galatasaray u16

Yaş; 16

Mevkii; Stoper

Hakkında - Profil

Galatasaray u16 oyuncusu Emin Bayram 16 yaşında ve gelecekte Galatasaray'ın yeni Ozan Kabak'ı olarak gösteriliyor. İstanbul doğumlu genç oyuncu hakkında kısa bilgilendirme verelim. İzlendiği maçlardan çıkan notlar ile Emin Bayram'ın nasıl bir oyuncu olduğuna bakalım.

Rapor-Analiz

Öncellikle şunu belirtmeliyim, temelleri iyi atılmış, her şeyi öğrenmiş. Altyapıda öğretilen her bilgiyi almasını becermiş. Sadece bir kaç yeteneğinin üstüne çalışmıyor. Yeteneği olanları iyi yapıp diğerlerini kötü yapmıyor. Bir dengeye sahip oyuncu. Her şeyi iyi yapmaya çalışıyor. Her şeyden olması gerektiği kadar bilgisi var ne fazla ne eksik. Çok tehlikeli bir pas atıldığında yanındaki takım arkadaşına göre birden libero gibi pozisyon alır ve kendisini takımın son adamı yapar, tehlikeli topları daha da tehlikeli olmadan süpürür. Dikkatinizi çekerim, biraz önce ön libero değil, libero dedim peki bu işi yeryüzünde yapan en iyi isim kim? Tabiki Leonardo Bonucci!

16 yaşına göre uzun boyu olan bir stoper. Uzun boyunun avantajını çok iyi kullanıyor. Galatasaray u16 ile çıktığı maçlarda hava toplarına hakimiyet sağlıyor. Hava toplarında yaptığı üstünlükle takımın uzun hava toplarında rahatlamasını sağlıyor. Uzun boyu ve hava toplarına hakimiyetini sadece stoperde kullanmıyor. Takımın gol pozisyonlarında ise kafa golleri bulan bir yetenek. Duran toplarda önemli bir koz haline geliyor.

  • Üstün oyun zekasıyla çok kolay gibi görünen bir rolü neredeyse kusursuz bir şekilde yapıyor.
  •  16 yaşındaki genç biri için pozisyon bilgisi çok yüksek. Pozisyon almasını çok iyi beceriyor.
  • Oyun görüşü çok yüksek. Yaşına göre yeterince gelişmiş bir fiziği var ve eminim şu anki fiziği ve hızıyla çok daha iyi oyunculara karşı oynayabilir.
  • Özgüveni olan bir oyuncu. Yaşına baktığımız zaman çoğu kişi o yaşta güven kelimesini bilmez fakat Emin özgüveni yüksek bir oyuncu. Saha içinde yaptıkları, yapacakları hiçbir zaman düşünmüyor. Bir an bile tereddüt etmiyor. Çünkü pozisyon bilgisi yüksek nerede ne yapacağını çok iyi biliyor ve kararsız kalmadan olumlu hamleyi yapmayı başarıyor.
  • Marcao gibi savunmadan top çıkarma yeteneği bulunuyor. Ayaklarına hakim ve savunmadan rahatlıkla takımını atağa sokabiliyor.

Yaşından ve boyundan kaynaklanan bir eksik özelliği ise fazla hızlanamıyor. Bunu izlediğim çoğu maçta notlarıma yazdım lakin şöyle bir durum var hızlandığı çoğu maçlarda zemin çok dikkat çekici zemin çok kötü olduğu zamanlar hızlanamıyor iyi olduğu zamanlar da nadiren hızlanmalar yaşıyor. Hız konusunu da geliştirdiği zaman Galatasaray taraftarı hiç duymadığı bir yeteneğe bir anda güvenip forma verilmesi için baskı kurmaya başlayacaktır. Daha iyi yerlere, daha yüksek performanslara sahip olacağını düşünüyorum.

Hazırlayan: Ali Bozkurt

Mail: scout@ajansspor.com

Yayınlanma Tarihi: 04.04.2019

Senin için hazırladığımız haberler