Galatasaray'ın Yeni Teknik Direktörü Kim Olacak? Okan Buruk, Nuri Şahin, Igor Tudor...

Akın Ungan
27.05.2022 - 17:37 | Son Güncellenme: 27.05.2022 - 18:04

Domenec Torrent ile devam edilmeyeceği konuşulurken Galatasaray'da Okan Buruk ve Nuri Şahin'in ardından yeni teknik direktör adaylarına bir yenisi daha eklendi.

Galatasaray'ın Yeni Teknik Direktörü Kim Olacak? Okan Buruk, Nuri Şahin, Igor Tudor...

AJANSSPOR HABER

Galatasaray, Fatih Terim ile başladığı 2021/22 sezonuna Domenec Torrent ile devam etti. Torrent yönetiminde performansında iyileşme gösteremeyen Sarı-Kırmızılılar, Süper Lig'i 13. sırada bitirdi. Verdiği kararlar ile tartışılan Galatasaray Başkanı Burak Elmas'ın idari yönden ibra edilmemesi ile Cimbom, seçime gitti.

Hamamcıoğlu ve Özbek'in teknik direktörü kim olacak?

Başkanlık seçiminde Eşref Hamamcıoğlu'nun karşısında aday olan Metin Öztürk, daha sonra seçime girmeye karar veren Dursun Özbek ile birleşti ve Özbek'in yönetim kurulu listesinde yer aldı. Seçime iki aday ile giden Galatasaray'da teknik direktörlük koltuğunda kimin oturacağı da merak konusu oldu.

Eşref Hamamcıoğlu, yaptığı açıklamalarda yabancı bir teknik direktörle çalışacaklarını dile getirdi. Dursun Özbek cephesinden ise hoca ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Domenec Torrent yönetiminden memnun olmayan iki tarafın da başkanlığa geldiğinde hoca değişikliğine gideceği düşünülüyor.

Okan Buruk ve Nuri Şahin gündemde

Metin Öztürk'ün aday olduğu dönemde Nuri Şahin ve Okan Buruk isimleri ön plana çıkarken, Öztürk'ün Dursun Özbek ile birleşmesinin ardından Özbek tarafında bu iki ismin hala gündemde olduğu belirtildi.

Okan Buruk Galatasaray'ı istediğini söyledi

Okan Buruk, daha önce NTV'ye verdiği röportajda Galatasaray'ın yeni teknik direktörü olmak istediğini belirtmişti. Buruk, "Galatasaray'a birçok şekilde rakip oldum. Onun içerisinde tabii ki duygularımı belirtmeyi doğru bulmuyorum. Bir futbol adamıyım. Teknik direktörlük yolunda Türkiye'de en yukarılara çıkmak istiyorum." dedi.

"Galatasaray'ın teknik direktörü olmayı istiyorum"

Buruk, "Tabii ki hep söylüyorum bunu. Galatasaray'da teknik direktör olabilmek için çok çaba sarf ettim. En dipten en yukarılara kadar geldim. Şampiyonluk yaşamış bir teknik direktör olarak, Galatasaray'ın teknik direktörü olmayı hem istiyorum, hem kendime yakıştırıyorum." ifadelerini kullandı.

İtalyanlar Tudor dedi

Öte yandan Sarı-Kırmızılılar için Igor Tudor ismi de konuşulanlar arasında yer alıyor. İtalyan basını, eski Galatasaraylı Tudor'un Hellas Verona'dan ayrılacağını yazdı. Verona Sportif direktörü Tony D'Amico'nun takımdan ayrılacağını ve Tudor'un da görevine devam etmeyeceği iddia edildi.

 

İtalyan gazeteci Nicolo Schira, Galatasaray Sportif Direktörü Pasquale Sensibile'nin Igor Tudor ile görüştüğünü ifade etti.

Tudor, Hellas Verona'daki geleceği hakkında konuştu

Igor Tudor, daha önce yaptığı açıklamada şu anki kulübü Hellas Verona'daki geleceği hakkında konuşmuştu. Tudor, "Verona'yla devam edip etmeyeceğime başkanla görüştükten sonra karar vereceğim. Şimdi evet ya da hayır diyemem." demişti.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da Cenk Ergün krizi!
Habere Git

Tudor'un Galatasaray kariyeri nasıldı?

Tudor daha önce 2016/17 sezonunun ikinci yarısında Galatasaray'ın başına geçmiş ve görevine 2017/18 sezonunun ilk yarısına kadar devam etmişti. 10 aylık Sarı-Kırmızılı macerasında 34 karşılaşmaya çıkan Hırvat teknik adam, 19 galibiyet, 4 beraberlik ve 11 mağlubiyet elde etti. Cimbom ile 61 puan toplayan Tudor, 1.79 puan ortalaması yakaladı.

Senin için hazırladığımız haberler