Galatasaray Alexandru Cicaldau transferini resmen açıkladı!

23.07.2021 - 12:59 | Son Güncellenme: 24.07.2021 - 22:43

Son dakika Galatasaray transfer haberleri... Galatasaray'ın yeni futbolcusu Cicaldau İstanbul'a geldi. Sarı-kırmızılılar transferi resmen açıkladı.

Galatasaray Alexandru Cicaldau transferini resmen açıkladı!

AJANSSPOR - HABER

Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda PSV'ye karşı tatsız bir oyunla 5-1 kaybeden Galatasaray, transfer çalışmalarını teknik heyetin talepleri doğrultusunda hızlandırdı. Genç ve geleceği parlak futbolcuları gündemine alan sarı-kırmızılılar, yurt içi ve yurt dışındaki oyuncu pazarında araştırmalarını sürdürüyor. Galatasaray bu doğrultuda Cicaldau'yu transfer etti. Rumen futbolcu İstanbul'a geldi ve ilk açıklamalarını da yaptı. Detaylar haberde...

Rumen gazeteci teklifi açıkladı

Galatasaray, Romanya'nın Craiova ekibinde oynayan Alexandru Cicaldau'yla her konuda anlaşma sağlandı. İlk olarak Rumen gazeteci Emanuel Roşu ülkedeki bir televizyon programında, "Galatasaray, Craiova'dan Cicaldau'yu istiyor. Oyuncunun takımına 6 milyon Euro ve sonraki satıştan yüzde 20 pay önerildi" demişti.

Alexandru Cicaldau'nun istatistikleri

2018 yılında Rumen ekibi Viitorul'dan 1 milyon Euro bedelle Craiova'ya geçen orta saha Alexandru Cicaldau, önceki yıl 43 maça çıkarken; 12 gol, 3 asistlik performansıyla yıldızlaştı. Oyuncunun güncel piyasa değeri 6.5 milyon Euro olarak gösterildi.

Galatasaray'dan KAP bildirimi

Dün akşam (23 Temmuz Cuma) Galatasaray'dan transferlle ilgili KAP bildirimi geldi. Sarı-kırmızılıların açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"08.07.1997 doğum tarihli Alexandru Cidaldau'nun transferi konusunda Romanya'nın Universitatea Craiova Kulübü ile resmi görüşmelere başlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyururuz."

İlgini Çekebilir
Hagi, Stanciu’yu veto etti! Aslan, Cicaldau’yu kaptı
Habere Git

İstanbul'a geldi

Galatasaray'ın yeni transferi bugün ise İstanbul'a geldi. Rumen futbolcu öğlen saatlerinde sağlık kontrolünden geçtikten sonra 5 yıllık kontrat imzalayacak. 

Cicaldau'dan ilk sözler

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan 24 yaşındaki futbolcu, "Burada olduğum için mutluyum. Umarım her şey iyi gidecek." ifadelerini kullandı.

Galatasaray transfere resmiyet kazandırdı

Akşam saatlerinde ise Galatasaray sosyal medya hesabından transferin resmen sonuçlandığını duyurdu. "Galatasaray'a hoş geldin Alexandru Cicaldau!" denilen kısa videoda Rumen yıldızın goleri paylaşıldı. 

Cicaldau 5 yıllık imza attı

Daha sonra da resmi sitesinden Alexandru Cicaldau'nun fotoğraflarını paylaşan Galatasaray, Rumen oyuncu ile 2026'ya kadar (5 yıllık) sözleşme imzaladığını duyurdu. KAP'a oyuncunun maliyeti hakkında yapılan bildirimde ise, Cicaldau'nun bonservisine 3 yıl içinde 6.5 milyon Euro ödeneceği duyuruldu. Ayrıca futbolcunun serbest kalma bedeli 25 milyon Euro olarak belirlendi.

Senin için hazırladığımız haberler