Galatasaraylı Juan Mata, espor takımı Rebels Gaming'in hissedarı oldu

Kerem Ergün
20.10.2022 - 14:07 | Son Güncellenme: 20.10.2022 - 15:28

Galatasaray'ın flaş transferi Juan Mata, Manchester United'tan eski takım arkadaşı David De Gea'nın kurduğu espor takımının hissedarlarından biri oldu.

Galatasaraylı Juan Mata, espor takımı Rebels Gaming'in hissedarı oldu

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray'ın flaş transferi Juan Mata, Manchester United'tan eski takım arkadaşı David De Gea'nın kurduğu  espor takımının hissedarlarından biri oldu.

Eski takım arkadaşının takımına ortak oldu

Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Juan Mata, eski takımı Manchester United'ta beraber forma giydiği David de Gea'nın sahibi olduğu espor takımı Rebels Gaming'in yeni hissedarı oldu. 

İlgini Çekebilir
Cimbom'da forma savaşları!
Habere Git

Bruno Fernandes de Mata'yı yalnız bırakmadı

Rebels Gaming takımının resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Juan Mata'nın yanında  Manchester United futbolcusu Bruno Fernandes'in de kulübün yeni hissedarı olduğunu açıkladı. Böylece geçen sezon Manchester United formasını terleten üçlü bu yıl Rebels Gaming'in yönetim kurulunda buluştu.

İlgini Çekebilir
Fred ve Bruno Fernandes Kırmızı Şeytanları coşturdu!
Habere Git

İşte Rebels Gaming'in paylaşımı

https://mobile.twitter.com/RebelsGaming/status/1579773811830194176

De Gea: İkisinin de espor'a büyük katkı sağlayacağından eminim

Esportsinsider.com'un haberine göre takımın sahibi Manchester United futbolcusu David de Gea, eksi takım arkadaşlarının kulübe hissedar olması hakkında şu açıklamalarda bulundu: " İki değerli meslektaşımın kulübe ortak olmasından dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum. İkisinin de espor sektörüne büyük bir katkı sağlayacağını biliyorum. Profesyonel futbolcu olmanın ne demek olduğunun farkındalar ve her gün deneyimliyorlar. Zirveye ulaşmak için gereken güç, azim ve özveriyi biliyorlar. Tecrübeleriyle takımdaki genç arkadaşlarımıza ışık olacaklarına eminim."

Valorant oyununda İspanya şampiyonu oldular

Juan Mata'nın hissedar olarak katıldığı Rebels Gaming, Valorant oyununda İspanya'nın en üst düzey ligi olan VRL'nin 2022 yılındaki birinci etabını kazandı. Rebels adıyla bilinen kulüp Rainbow Six Siege oyununda da İspanya Ulusal Ligi'nin 4. sezonunu şampiyon olarak tamamladı. De Gea'nın sahibi olduğu ekip, Rainbow Six Siege, League of Legends ve Valorant oyunlarında aktif olarak faaliyet gösteriyor.

Ülkemizde espor rüzgarı Mesut Özil ile esmeye başladı

uan Mata ve Bruno Fernandes'in David de Gea'nın kulübünden hisse almasının ardından yeniden gündeme gelen espor, futbolcular arasında uzun zamandır oldukça popüler. Manchester City'nin efsane ismi Sergio Agüero, kariyerini ABD'de sürdüren Gareth Bale gibi birçok ismin kendisine ait bir espor kulübü bulunuyor. Ayrıca ülkemizde Mesut Özil'in de M10 Esports isimli bir espor kulübü bulunuyor. Başakşehirli dünya yıldızın ekibi genellikle FIFA 23 oyununda faaliyet gösteriyor.

Mata bu sezon sadece iki maça çıktı

Galatasaray'ın yaz transfer döneminin son gününde kadrosuna kattığı Juan Mata, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de iki maça çıktı. Yıldız futbolcu 108 dakika sahada kalırken takımına gol veya asist katkısı sağlayamadı. İspanyol futbolcu ayrıca bu maçlarda bir tane de sarı kart gördü. Mata'nın sarı kırmızılı ekiple 30 Haziran 2023'e kadar resmi sözleşmesi bulunuyor.

İlgini Çekebilir
Yıldızlar sıfır çekti!
Habere Git

Juan Mata'nın kariyeri

Bu sezon Galatasaray'a transfer olan Juan Mata, kariyerinde daha önce Chelsea, Manchester United gibi takımların formasını terletti. 34 yaşındaki yıldız futbolcu kariyeri boyunca çıktığı 634 maçta 138 gol ve 157 asistle oynadı. İspanya Milli Takımı'nında formasını giyen Mata, ülkesi adına çıktığı 41 maçta 11 gol atarken 8 tane de asist yaptı. Tecrübeli oyuncunun Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri ise 2.50 milyon Euro.

Senin için hazırladığımız haberler