Galatasaray'ın yıldızından İsrail'e küfürlü tepki!

20.09.2024 - 21:16 | Son Güncellenme: 20.09.2024 - 21:26

Galatasaray'ın Faslı yıldızı Hakim Ziyech, İsrail'in Filistin'e saldırıları sebebiyle küfürlü bir paylaşım yaptı. İşte tüm detaylar...

Galatasaray'ın yıldızından İsrail'e küfürlü tepki!

AJANSSPOR - HABER

İsrail-Filistin arasında yaşananlar futbol dünyasının da yakın takibinde. Birçok futbolcu, sivil can kayıplarına tepki gösterdi. Galatasaray'ın Faslı yıldızı Hakim Ziyech ise, İsrail'in Filistin'e saldırılarına küfürlü tepki gösterdi.

Hakim Ziyech, İsrail askerlerine sert tepki

Hakim Ziyech, İsrail askerlerinin bulunduğu bir videoyu paylaşarak yapılanlara tepki gösterdi.

Faslı oyuncu, "Bir şeyi açıklığa kavuşturalım; İsrail'i ve bu tür davranışları destekleyen tüm ülkeleri s..." ifadelerini kullandı.

Askerler, öldürdükleri Filistinlileri çatıdan attı

Lübnan ve Gazze'de saldırılarını sürdüren İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'ya bir kez daha baskın düzenledi. Cenin'de bir evi kuşatan İsrail askerleri, beş Filistinli'yi öldürdü, en az dört kişiyi yaraladı. Askerler, Filistinlilerin cansız bedenlerini çatıdan attı.

Spor dünyası, Filistinliler'i unutmadı

Futboldan Formula 1'e, tenisten basketbola çok sayıda branşta kariyerinin zirvesine çıkmış sporcular, dünyanın önde gelen kulüpleri ve taraftar grupları, hem sponsorluk kaybını hem de potansiyel cezaları göze alarak Gazze'deki insanlık dramının durması için çaba harcadı.

Fitili Celtic ateşledi

Tarihi boyunca aykırı duruşuyla dikkat çeken İskoç temsilcisi Celtic'in tribünleri, hem yerel lig hem UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarında yaptıkları koreografi ve dalgalandırdıkları onlarca Filistin bayrağıyla dünya çapında dikkati çekmeyi başardı.

UEFA'dan para cezası alan yeşil-beyazlı kulüp, gelebilecek farklı yaptırımları taraftarları tribünden men ederek engellemeye çalışırken, taraftar grupları stat içinde ve dışında Filistin'e destek vermeyi sürdürdü.

Hamilton: "İsrail'in saldıraları terör"

Lewis Hamilton, Kyrie Irwing, Eric Cantona, Muhammed Salah, Karim Benzema, Coco Gauff, Ons Jebour gibi spor dünyasının önde gelen isimleri sık sık paylaşımlarıyla İsrail'e tepki gösterirken, politikacıları saldırıları durdurmaya çağırdı.

Formula 1'de 7 kez dünya şampiyonu olan Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton, Gazze'de yaşananları "travma ve terör" olarak nitelendirirken, acil olarak saldırılara son verilmesi gerektiğini belirtti.

FIFA ve UEFA, İsrail'e karşı sessiz

Öte yandan futbolun çatı kuruluşları FIFA ve UEFA, ekim ayından bu yana Gazze'ye aralıksız saldırı düzenleyen İsrail'e yaptırım uygulanması çağrılarına duyarsız kaldı.


Senin için hazırladığımız haberler