"Galatasaray'la Dzeko'nun transferini görüştük"

26.01.2021 - 19:04 | Son Güncellenme: 26.01.2021 - 19:10

Forvet transferi konusunda çalışmalarını sürdüren Galatasaray, Roma'nın Bosnalı golcüsü Edin Dzeko'yu kadrosuna katmak istiyor. Sarı kırmızılı takımın bu hamlesini Galatasaray'ın eski futbolcusu Murat Erdoğan açıkladı. İşte detaylar...

"Galatasaray'la Dzeko'nun transferini görüştük"

Eski Galatasaraylı futbolcu Murat Erdoğan, Edin Dzeko için önemli açıklamalar yaptı.

Erdoğan, Dzeko için Galatasaray'ın bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.

Roma'nın Dzeko için tutumu ne?

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Erdoğan; Roma'da teknik direktör Fonseca ile sorun yaşan 34 yaşındaki golcü hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Murat Erdoğan, "Edin Dzeko'nun temsilcisi Naser benim çok yakın arkadaşım. Kendisiyle görüşerek, Galatasaray'la Dzeko'nun transferini görüştük. Fakat ikinci aşamaya geçilemedi. Aşılması kolay gözükmeyen bazı detaylar var. Galatasaray sıcak baktı. Zaten Dzeko'yu her teknik adam kadrosunda görmek ister, Fatih Terim de ister.

Ama biraz daha detay istedi. O detaylar netleşmeyince ikinci aşamaya geçilemedi. Mali şartlar ve Roma'nın teknik direktörü Foncesa, tartışmış olmalarına rağmen, böyle bir değerden vazgeçemedi. Böyle olunca da ikinci aşamaya geçilemedi" şeklinde konuştu.

Edin Dzeko kimdir?

34 yaşındaki Bosnalı futbolcu, kariyerine FK Zeljeznicar Sarajevo'da başladı. Burada A Takım'a kadar yükselen golcü futbolcu 2005 yılında Teplice'ye transfer oldu. 2007 yılında Almanya'nın Wolfsburg takımına geçen golcü oyuncu, 4 yıl sonra da Manchester City'e gitti.

4 sezon da İngiltere ekibinde oynayan Dzeko, 2015 yılında Roma'ya kiralandı ve 1 sezon sonra da bonservisiyle transfer oldu.

İngiltere ve Almanya Ligi şampiyonlukları da yaşayan Dzeko, kulüp kariyerinde toplam 619 maça çıkarken 287 gol attı ve 128 de asist yaptı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler