Galatasaraylı Dubois forma rekabeti için konuştu: Sacha Boey...

Cüneyt Muharremoğlu
23.09.2022 - 11:39 | Son Güncellenme: 23.09.2022 - 12:11

Galatasaray'ın yeni transferi Leo Dubois, şampiyonluk hedefinden takım arkadaşı Sacha Boey'e, takımdaki rekabetten Fransa Milli Takımı'na kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Galatasaraylı Dubois forma rekabeti için konuştu: Sacha Boey...

AJANSSPOR HABER

Galatasaray'ın yaz transfer döneminde Lyon'dan kadrosuna kattığı Fransız futbolcu Leo Dubois, sarı kırmızıların antrenmanı öncesi basın mensuplarının soruları yanıtladı. Forma rekabetinin kendisine mutluluk verdiğini elirten Fransız futbolcu, "Şampiyon olmak için rekabetin olacağı söylenmişti bana. Başarı için rekabete ihtiyaç var. Şu an soldayım. Kariyerimde daha önce sol bek olarak da oynadım. Benim için fark etmiyor. Nerede ihtiyaç varsa orada oynarım" dedi.

"Hedefim Fransa Milli Takımı"

Sağ bekte başarılı performansını dikkat çeken Sacha Boey hakkında da değerlendirme yapan Dubois, "Sacha genç ve önemli bir oyuncu. A Milli Takıma'da seçilebilir, bunu da isterim. Ben de Fransa Milli Takımı'nda oynamak istiyorum, hedeflerimden birisi de bu" diye konuştu.

"Zamana ihtiyacımız var"

Dubois konuşmasını şöyle devam etti: "Bizim hedefimiz şampiyonluk yolunda büyük oyuncular ile devam etmek. Antrenmanlara baktığımız zaman, iyi bir şekilde çalışıyoruz. Bunu gerçekleştirmek için de büyük çaba sarfediyoruz. Ancak biraz zamana da ihtiyacımız var. "

"Sakatlık fren yaptırdı"

 Sezon başında sakatlık yaşadığını ifade eden Leo Dubois, "Bu sakatlık biraz frenlememe sebep oldu. Şu anda yüzde yüz olarak geri döndüm ve tekrardan da takıma yardımcı oluyorum. Fiziksel olarak da gayet iyi olduğumu düşünüyorum. Oynadığım için de çok mutluyum" şeklinde konuştu.

"Galatasaray'a proje için geldim"

Defans oyuncusu olarak gole katkı vermek istediğini söyleyen Leo Dubois, şunları söyledi: "Tabii ki istatistik dediğiniz zaman futbolca çok önemli yeri olan bir kavram. Daha önce elde ettiğim istatistiklerden daha iyilerini elde etmek isterim. Rekabetçi bir tarafım var. Kendimi de geliştirmek istiyorum. Gol katkısı yapmak istiyorum. Bir defans oyuncusu olarak da gole katkı vermeniz çok önemli. Galatasaray'a bir proje için geldim. Şu anda bu proje devam ediyor. Sonrasına bakacağız ne olacağına. Ancak buraya oynamaya ve şampiyonluklar kazanmaya geldim." 

Sakatlığı nedeniyle 2 maçta forma şansı buldu

14 Eylül 1994 doğumlu Fransız sağ bek bu sezon Lyon'dan Galatasaray'a transfer oldu. Sakatlığı nedeniyle Süper Lig'in ilk 7 haftasında sadece iki kez 14  dakika şans bulan Dubois, 2-1 kazanılan Konyaspor maçında sol bek olarak oyuna girmiş ve rakip takımın kendi kalesine attığı golde ortayı yapmıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler