Özel Röportaj | Olimpiu Morutan: Neden oynatılmadığımı ben de bilmiyorum

13.05.2022 - 11:51 | Son Güncellenme: 13.05.2022 - 23:38

Galatasaray'a transferi büyük ses getiren ancak özellikle son dönemde forma şansı bulmakta zorlanan Rumen futbolcu Olimpiu Morutan Ajansspor'a çok özel açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Özel Röportaj | Olimpiu Morutan: Neden oynatılmadığımı ben de bilmiyorum

Burhan Can TERZİ - Özel Röportaj

Sarı-kırmızı gönüller için Romanya ve Rumen futbolcular bir başkadır. Romanya dendi mi heyecan duyar Galatasaraylı... Hem özlem hem mutluluk hem de biraz hüzün...

 

96 yazında başlayan o destansı öykünün 10 numarasından, Kopenhag'ta tüm ülkeyi ayağa kaldıran golün sahibi 4 numaradan gelir bu heyecan... Galatasaray'a çok yabancı geldi geçti ama tabii ki Hagi'nin yeri hep ayrıdır. Yeni Hagi benzetmesi son 20 yılda çok defa yapıldı fakat bu kez karşımızda hem Rumen hem bir solak vardı: Olimpiu Morutan...

Galatasaray'a transferi büyük ses getirdi

Romanya futbolunun yeni yıldızı herkesi çok heyecanlandırmıştı... Galatasaray'ın hem 10 numara hem kanatta oynayabilen genç futbolcu için girişimde olduğunun duyulması sarı-kırmızılılardaki heyecan dozunu artırmıştı.... Galatasaraylılar geçen yaz onunla yatıp onunla uyanıyordu; sonunda transferi gerçekleşti. 

İyi başladı ama sonra formayı kaptırdı

Morutan aslında sarı-kırmızılı kariyerine olabilecek en iyi şekilde başladı ama düzenli forma şansı bulamaması, zaman zaman istediklerini gerçekleştirememesi formunu da etkiledi. Fatih Terim'in ayrılması ve Domenec Torrent'in gelmesiyle süre alamamaya başladı. 

Genç ama olgun...

Morutan'a bu durumu da sorduk anlattı. Genç oyuncuyla ilgili içine kapanık, kimseyle konuşmuyor da denildi ama hiç de öyle değil. Röportaj öncesi, yaklaşık yarım saat sohbet ettik. Baklava ve sarmayı çok seviyormuş Morutan... Galatasaraylı taraftarların tutkuyla takımı her yerde takip etmelerinden çok etkilendiğini anlattı mesela. Biraz onu bekleteceğimizi söyledik, 'hiç problem yok' dedi, bizi röportaj öncesi hiç strese sokmadı. Mostafa Mohamed ve Cicaldau ile şakalaşmalarına şahit olduk. Morutan içine kapanık değil yapı gereği sakin bir görüntüsü var. Genç ama olgun futbolcuyla sohbetimizin ardından tercüman Nihat Yurtsever eşliğinde röportaja geçtik ve sorularımızı sorduk. 

İlgini Çekebilir
Fernando Muslera'dan Galatasaray'a sürpriz transfer
Habere Git

Nasıl bir çocukluk geçirdin?

Çocukluğum... Sadece futbola adadığım bir çocukluk... Öyle geçti, ondan da gurur duyuyorum. 

 

Çocukluk kahramanın kimdi?

Hiçbir zaman böyle bir kahraman seçmedim ama beğendiğim futbolcular vardı. Ronaldo, Messi, Xavi'yi beğeniyordum.

Hagi ile ilk tanışma? 

11 yaşında Danone Kupası'nda tanıdım Hagi'yi. Ve ilk tanıştığımda çok heyecanlıydım. O kupada final maçını oynadık ve turnuvanın en iyi oyuncusu seçildim; Hagi'nin elinden de en iyi futbolcu kupasını aldım. 

Galatasaray'a transfer süreci

 

Transfer süreçlerinde neler yaşandı? Galatasaray'a gelmeye nasıl ikna oldun? 

Doğrusunu söylememi isterseniz sadece gazetelerde okuyordum Galatasaray ile Steau Bükreş benim hakkımda görüşüyorlar diye ama benim hiçbir bilgim yoktu. Transferden iki gün önce bana söylendi Galatasaray'a transfer olacaksın diye.

 


Transferinden önce Fatih Terim aradı mı ya da Hagi'den tavsiye aldın mı? 

Hayır Fatih Hoca da aramadı, Hagi'yle de görüşmedim. 

Geldiğin zaman iyi başladın ama uzun süre 90 dakika oynatılmadın. Fiziksel olarak hazır değil yorumları vardı, fiziksel olarak hazır mıydın? 

Ben 90 dakika oynamaya her zaman hazırdım ama Fatih Hoca üzerimdeki baskı artmasın diye bana maçtan maça daha fazla dakika verdi. ilk dönemi daha kolay atlatayım diye... 

 

Galatasaray'ın ligdeki kötü gidişi

 

Galatasaray Avrupa'da iyi giderken, ligde bunu niye yapamadı? 

Benim fikrim takım olarak Avrupa maçlarına çok iyi konsantre oluyorduk. Marsilya, Lazio, Lokomotif Moskova takımlarıyla oynadık. Bütün konsatrasyon o maçlara yöneliyordu. Herhalde ligde o kadar konsantrasyon olmuyordu. Benim fikrim.

Sezonun kırılma maçı olarak gördüğün maç var mı?

Tam olarak bir maç söyleyemem ama iki, üç maç oldu kaybettiğimiz... Umarım yeni sezona daha iyi başlarız ve şampiyonluğa oynarız.

 

Torrent döneminde neden oynatılmadı

 

Fatih Terim gittikten sonra uzun süre oynayamadın... Torrent'le bir anlaşmazlık mı yaşadın ya da başka bir problem mi var? 

O sorunun cevabını ben de bilmiyorum. Ben idmanda aynı şekilde çalışmaya devam ettim belki de daha da fazla çalıştım ama hoca öyle bir karar aldı sorumlusu o. Ben aynı şekilde çalışmaya devam ediyorum hiçbir zaman da bırakmadım çalışmayı. 

Dışarıdan çekingen görünüyorsun, takımda iletişim probelemi yaşadın mı?

Herkesle diyalog kuruyorum. Belki iletişime kapalı görünüyorum ama öyle bir insan değilim. Sakin biriyim.


Taraftarlar seni çok sevdi ama şu merak ediliyor gelip geçici biri mi olacaksın yoksa Hagi gibi iz mi bıracaksın? Nasıl bir gelecek düşünüyorsun?

Tabii ki Galatasaray'da kalıp şampiyonluk kazanmayı arzu ediyorum. Kim istemez Galatasaray Türkiye'nin en büyük kulübü. Arzum Galatasaray ile şampiyonluk yaşamak. 

Kaptan Arda ile ilgili neler söylemek ister? Onun gibi kariyerli bir futbolcuyla oynamak nasıl?

Arda gibi bir oyuncuyla aynı takımda oynamaktan onunla beraber idman yapmaktan tabii ki çok büyük bir gurur duyuyorum. Çocukluğumda takip ediyordum Atletico Madrid'de, Barcelona'da oynarken... Çok beğendiğim bir futbolcu. Gururdan başka söyleyecek bir şey bulamıyorum.

Morutan'la kısa kısa 

 

Dünyada sempati duyduğu takım 

Şu anda Galatasaray'ı tutuyorum. 

Dünyada en beğendiğin futbolcu? 

Ronaldo ve Messi. Ama umarım Ronaldo bir tane daha altın top kazanır.

En etkilendiği, en beğendiği şehir?

Barcelona 

En beğendiği stat?

Camp Nou

Cica dışında en iyi anlaştıği futbolcu?

Dediğim gibi bütün arkadaşlarıma saygılıyım, herkesle çok iyi anlaşıyorum, bir isim vermek istemiyorum. İlk geldiğim günden bu yana hepsi bana çok iyi davrandı.

Hobisi?

Balık tutmak (Gülüyor)
Gezmeyi ve film izlemeyi seviyorum. 

En beğendiği lig?

İspanya ve İtalya 

Instagram mı Twitter mı?

Instagram, Twitter'ım yok. 

Taraftara mesajı?

Onları çok seviyorum. Bu sonuçlara rağmen stada geliyorlar. Onları da mahçup ettik bu sene. Umarım onlara şampiyonluk hediye ederiz.

En sevdiği marş?

Cim bom bom (Üçlü) 

Türkiye Ligi?

Çok beğendiğim bir lig, çok güzel futbol oynanıyor, çok kontratak oynanan bir lig.

Senin için hazırladığımız haberler