Galatasaraylı futbolculara çağrı: "O parayı almayın"

30.04.2020 - 15:24 | Son Güncellenme: 30.04.2020 - 15:29

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Turgay Kıran, futbolcuların alacaklarına indirim yapıp yapmayacağı tartışmalarını yorumladı. Salgının Galatasaray'a etkilerini anlatan Kıran, "Güçlü yöneticiler lazım" diyerek de göndermede bulundu.

Galatasaraylı futbolculara çağrı: "O parayı almayın"

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Turgay Kıran, sarı-kırmızılıların gündemine dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Koronavirüs salgınının sarı-kırmızılılara etkisini değerlendiren Kıran, futbolcuların alacaklarından feragat edip etmeyeceği tartışmalarını değerlendirdi. Taraftarlardan da bu süreçte fedakarlık beklenmeli mi? Kıran, yanıtladı.

Radyospor'da Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in canlı yayında sorularını yanıtlayan Turgay Kıran'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Turgay Kıran: "Galatasaray her maça zararla başlıyor"

Salgının tüm kulüpleri negatif etkilediğini söyleyen Turgay Kıran, Galatasaray'ın her maça zararla başladığını dile getirdi. Kıran, "Galatasaray değil bütün dünya virüs sebebiyle mali zorluk yaşıyor. Kaçınılmaz bir gerçek bu. Galatasaray'ın gelirleri, sponsorlar ve pazarlama şirketlerinden geliyor. Sezon başında satılan kombinelerin parası da peşin alınıyor ve bir yerlere harcanıyor. Galatasaray aslında her maça zararla başlıyor. Futbolculara verilen garanti para dışında maç başı ücretler de var. 50 bin seyircinin geldiği maçta zaten 5-10 bin kişinin parasını kazanıyorsun. 105 milyon zarar deniliyor ama o paraları zaten almışsınız. Maç günü satışını yapacağınız ürünlerden ya da diğer gelirlerden paraları alamamış olabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

"Taraftara, kalan 8 maçı izleme diyemezsiniz"

Eski yöneticilerden Sedat Doğan'ın daha önce alınan biletlerin kulübe temlik edilmesi fikrini değerlendiren Kıran, "Sedat Doğan sevdiğim, takdir ettiğim bir arkadaşımızdır. Pekiyi bu para kimin? Bu para, Galatasaray taraftarının maça gelmek için ödediği paradır. Siz, kalan 8-10 maçı izlemeyin diyemezsiniz. Galatasaray taraftarının hakkıdır. 'Biz bu parayı aldık, harcadık, bizi idare edin' demek Galatasaray'a yakışmaz. Galatasaray'ın seyircili oynanacak maçlarında taraftarlara bu hakkı ödenmesi gerekir. Galatasaray bir hak kulübüdür! Milyonlarca taraftarı olan bir Galatasaray'dan bahsediyoruz. Taraftar para ödemiş ve maçı izlemek ister. Ben böyle düşünüyorum" diye konuştu.

Turgay Kıran: "Futbolcular oynamadığı maçların parasını almasın"

Turgay Kıran, futbolcuların alacaklarından feragat etmesi gerektiğini savunuyor. Kıran, "Haktan, hukuktan bahsediyoruz. Siz futbolcu olarak oynamadığınız maçlar için parayı alırsanız yanlışsınız demektir. Bu benim fikrim. Futbolcular oynamadığı maçlar için para almayabilir. Yöneticiler, futbolcuların oynamadığı maçları bence kesebilir. Bu doğal. Galatasaray gibi 100 yılı geçmiş bir camia, daha önce sahada 11 yabancıyla oynadı. Avrupa'daki rakiplerine mücadele ederken başarısız oldu. Yabancı oyunculara verilen paralar nereye gitti? Düşünmek gerek" dedi.

"Türk oyuncular kulübü düşünür, diğerleri tüccar gibi"

Öte yandan Kıran, gelecek sezondan itibaren bazı şeylerin değişeceğini belirtti ve sponsorların Galatasaray ile olan ilişkisine değindi. Galatasaray'ın eski yöneticisi, "Bakın Fatih Terim uyandı ve Türk futbolculara döndü. Türk oyuncular kulübünü daha çok düşünür. Diğerleri tüccar. Yerli oyuncular aslanlar gibi oynuyor. Gelecek sezon bu yüksek maliyetli futbolcular yerine, genç oyuncular sahada olabilir. Bu açıdan maliyet düşecektir. Galatasaray'da da güçlü yöneticiler lazım. Bunu yapmazsanız, zaten borç batağındasınız. Daha da sıkıntıya girersiniz. Gelir diye birşey yok. Sponsorlar da maçlar için size para veriyor. Maç olmayınca vermek istemeyebilir" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler