Galatasaraylı genç yetenek Baki Sezay Ahmed'i Bulgaristan kaptı!

Akın Ungan
14.10.2023 - 20:58 | Son Güncellenme: 14.10.2023 - 21:13

Başakşehir altyapısında oynayan Galatasaraylı genç yetenek Baki Sezay Ahmed, Bulgaristan U-15 Takımı'ndan milli davet aldı. Ahmed, Türkiye U-14'e de çağırılmıştı.

Galatasaraylı genç yetenek Baki Sezay Ahmed'i Bulgaristan kaptı!

AJANSSPOR HABER

Süper Lig temsilcisi Başakşehir'in altyapısında forma giyen 14 yaşındaki Baki Sezay Ahmed, Bulgaristan U-15 Milli Takımı'na davet edildi.

Kırcaali Türkü

9 Nisan 2009 doğumlu olan Baki Sezay Ahmed, Bulgaristan'daki Kırcaali Türkleri'nden. Kırcaali'de dünyaya gelen Baki, İstanbul'da futbola başladı. Esenkent İdman Yurdu'nda yetişen genç oyuncu, 2021'de Başakşehir'e transfer oldu. Baki Sezay Ahmed, RAMS Başakşehir altyapısında forma giymeye devam ediyor.

Türkiye'den de davet aldı

Baki Sezay Ahmed geçtiğimiz yıl da Türkiye U-14 Milli Takımı'ndan davet almıştı. Kırcaali Haber'de yer alan habere göre Baki’nin babası, "Oğlumun Türkiye U14 Milli Futbol Takımı'na çağrıldığına hala inanamıyorum. Böyle bir şey her baba için bir gurur vesilesidir!" diyerek sevincini aktarmıştı.

İlgini Çekebilir
Kerem'den Filistin paylaşımı: "Haksızlığa karşı susan, dilsiz şeytandır"
Habere Git

Milan seçmelerine katıldı

Baki Sezay Ahmed, Başakşehir altyapısına gitmeden önce 6 Haziran - 9 Haziran 2019 tarihleri arası Bulgaristan Eski Zagara şehrinde düzenlenen uluslararası turnuvada FC Kırcaali formasıyla mücadele etmiş ve performansıyla dikkatleri üzerine çekmişti. O dönem henüz 10 yaşında olan Baki Sezay Ahmed, Milan'ın her yıl düzenlediği yetenek kampına davet edildi.

Galatasaray'ı tutuyor

Öte yandan Baki Sezay Ahmed'in Galatasaray'ı tuttuğu ortaya çıktı. Kişisel X hesabından FIFA World Cup resmi hesabının sorduğu "Fenerbahçe mi Galatasaray mı?" sorusunu yanıtlayan Baki, "Galatasaray" cevabını verdi.

Senin için hazırladığımız haberler