Galatasaraylı Yunus Akgün Ve Jankat Yılmaz'ı Strasbourg Transfer Etmek İstiyor

Orhan Gülek
05.12.2022 - 20:13 | Son Güncellenme: 05.12.2022 - 20:32

Galatasaray'ın sözleşme uzatma konusunda anlaşma sağladığı Yunus Akgün ile genç kaleci Jankat Yılmaz'a Fransa'dan Strasbourg transfer etmek istiyor. İşte detaylar

Galatasaraylı Yunus Akgün Ve Jankat Yılmaz'ı Strasbourg Transfer Etmek İstiyor

Salim MANAV - AJANSSPOR

2022 Dünya Kupası nedeniyle Süper Lig'e verilen arada kamp çalışmalarına hazırlık maçları ile devam eden Galatasaray'da transferde sürpriz gelişme yaşandı. 

Yeni sözleşme için anlaşıldı

Galatasaray'da sözleşmesi Haziran 2023'te bitecek olan Yunus Akgün ve menajeri ile Haziran 2025'e kadar yeni sözleşme konusunda anlaşma sağlandı. Kontratında iyileştirme yapılan Yunus'un mukavelesinde serbest kalma maddesi de yer alacak. 

Strasbourg'dan Yunus Akgün'e transfer kancası

Fransa Ligue 1 takımı RC Strasbourg, dün sarı-kırmızılı takımının Villarreal'le oynayacağı hazırlık maçında Yunus Akgün'ü izleyecek ve genç futbolcu için Aslan'a teklif yapacak.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın transferdeki gözdesi ABD'ye gitti!
Habere Git

Jankat Yılmaz da transfer listesinde

Galatasaray'ın U19 takımında forma giyen kaleci Jankat Yılmaz da Strbourg'un listesine girdi. Fransız ekibi; şartlar oluşması halinde devre arasında Yunus Akgün'e, sezon sonunda ise Jankat Yılmaz'a teklif yapacak.

Jankat'ı geçtiğimiz ay oynanan Galatasaray - Rukh Lviv U19 maçında Celta Vigo ve Barcelona scoutları da takip etti.

Yunus Akgün, Adana Demirspor'da parladı

Geçtiğimiz 2 sezonu Adana Demirspor'da kiralık olarak geçiren ve Mavi Şimşekler'deki performansıyla göz dolduran Yunus Akgün, mavi-lacivertlilerde 70 maçta 16 gol, 20 asist kaydetmişti. 

Yunus Akgün'ün bu sezonki performansı

Adana Demirspor'da kiralık geçirdiği 1.5 sezonun ardından Galatasaray'a dönen Yunus Akgün, 10'u ilk 11 olmak üzere toplam 11 maçta forma giydi ve 1 asist yaptı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın +5'i futbolculara yaradı: 100 milyon TL
Habere Git

Jankat Yılmaz'ın kariyeri

Geçtiğimiz ay Ümit Milli Takımın aday kadrosuna  dahil edilen Galatasaray'ın 18 yaşındaki eldiveni Jankat Yılmaz ise kariyerine Galatasaray altyapısında kaleci olarak başladı.

Jankat Yılmaz'ın performansı

2019 yılında Galatasaray'ın U-19 takımına geçen yıldız, bu sezon toplam 11 maçta forma giyerken, 927 dakika süre aldı. Transfermarkt verilere göre Jankat Yılmaz'ın bonservis ücreti 150 Bin €.

Galatasaray - Villarreal maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Yunus Akgün ile Jankat Yılmaz'ın yakından izleneceği Galatasaray - Villarreal dostluk turnuvası maçı Nef Stadı'nda gerçekleştirilecek ve saat 20.00'de başlayacak. Karşılaşma Spor Smart ekranlarından canlı yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler