Ünlü yorumculardan Başakşehir-Galatasaray maçı değerlendirmesi

23.09.2023 - 23:31 | Son Güncellenme: 23.09.2023 - 23:52

Galatasaray, Süper Lig'de RAMS Başakşehir'i, deplasmanda 2-1 yendi. Futbol yorumcuları Sarı-Kırmızılılar'ın galibiyetini değerlendirdi. İşte detaylar.

Ünlü yorumculardan Başakşehir-Galatasaray maçı değerlendirmesi

AJANSSPOR HABER

Galatasaray, Başakşehir'i deplasmanda 2-1 yendi; üst üste dördüncü maçını da kazandı. Sarı-Kırmızılılar'ın maç fazlasıyla liderliğe yükseldiği maçı yorumcular değerlendirdi. 

"3’lü sistem dışında denenebilecek ne varsa yaptı"

Rıdvan Dilmen (TV 8,5): Bu çok zor bir periyot Galatasaray için. Özellikle Okan Buruk için hiç kolay değil bu süreç. Okan hoca 3’lü sistem dışında denenebilecek ne varsa yaptı. Bazen oyuncuları da korumak ve dinlendirmek gerekiyor.

"8+3’e en çok takılan takım Galatasaray"

8+3’e en çok takılan takım Galatasaray. Kazımcan sakatlanınca eli kolu bağlandı hocanın. Yıldız oyuncularla beraber çalışmak da kolay olmuyor tabi. Kopenhag maçında da ben Okan Buruk 4-3-3 oyar mı diye bekledim ama Okan Hoca 'Oyun sistemimden taviz vermem' dedi ve her zamanki sisteminde sahaya çıktı.

"Kerem'i keser miyim? Hayatta kesmem"

Bülent Korkmaz (Sports Digitale): Kerem'e güvenirseniz, inancınızı tribünde dile getirirseniz; Kerem çok daha iyi olacak. Kendini geliştirmeye devam ediyor. Tribün, herkese sahip çıkmalıdır. Yabancı-yerli oyuncu işini, matematiğe döktük. 3 yerli olacak, 5 yerli de olabilir. Serbest bırakın, böyle olmaz. Kerem'i keser miyim? Hayatta kesmem. Sınırlandırma olmaz. En iyi oyuncu, sahada olur.  

"Muslera alakasız işler yapıyor"

Erman Toroğlu (A Spor): Muslera alakasız işler yapıyor. Yediği gol, attığı toplar. Günay Güvenç kötü kaleci değil, bazı maçlarda oynat. Kredisi var da her zaman öyle harcanmaz. Bazı maçlarda yedek kalecini oynat Okan Hoca. Yerli oyuncu kullanırsın. 

"VAR bunu çağırmıyorsa, bir sakatlık var demektir"

Berkay Özcan, Lucas Torreira'ya kasıtlı giriyor, yorumsuz kırmızı kart. VAR bunu çağırmıyorsa, bir sakatlık var demektir. 

"Kötü de oynasa kazanan bir Galatasaray"

Nihat Kahveci (Nut Spor): Gollü maç mı olur beklentisiyle maç başladı. Çağdaş Hoca takımını iyi motive eden bir teknik direktör. Ancak kadro derinliği ve kaliteli ayaklar sana maç kazandırıyor. Hakim muhteşem bir gol attı. Tete'ye asist yazdırdı. Galatasaray maçı izlediğimizde beklenilen zevkli bir futbol bize izlettirmedi. Ancak 5 maç toplam 13 puan. Kötü de oynasa kazanan bir Galatasaray. Tete'ler çıkıyor, Kerem Aktürkoğlu sonradan oyuna giriyor. Heyecan yaratıyor. Galatasaray son maçlarda Icardi'yi besleyemiyor. Ama son 12 maçta golü var. Övecek, vuruşlarına söyleyecek cümlemiz yok. 

"Galatasaray'ın lige ağırlığını koyacağı dönem..."

Serhat Akın Gurme Spor): Galatasaray'ın lige ağırlığını koyacağı dönem; Ndombele, Sanchez, Ziyech, Tete ve Zaha’nın hazır olduğu zaman olacak.

"Tete'yi devre arasında tutmak zor olacak"

Mehmet Özdilek (TRT Spor): Kerem dinletildi veya maça çıkmadı. Fiziksel olarak Zaha'yı Tete'yi hazırlamak lazım. Onun için birilerini kulübede oturtacaksın. Hem Şampiyonlar Ligi hem de Türkiye Ligi. Eleştiriyi minimize etmek için kazanmak lazım. Biz maç sonu hoca rakibe göre yapıyordur. Bütün oyuncuları bu mücadele içerisinde hazır hale getirmeye çalışıyor. Oliveira son maçlarda iyi oynuyor. Oyun içinde bu tür aksiyonlar ve aksaklıklar var. Maçın başlarında Kazımcan'ın sakatlanacağını kim bilebilirdi. Galatasaray'da geçen sezondan bu yana bir sol bek sorunu hala devam ediyor. Oyunun tamamında Galatasaray bütün atakları sağ kanattan yaptı. Tete çok iyi bir performans sergiledi. Tete'yi devre arası transfer döneminde bile tutmanın zor olacağını düşünüyorum. Torreira zaten bildiğimiz müthiş, kalbi büyük bir adam. Orta sahayı ayakta tuttu. Yeri geldiğinde iki stoper arasında oyunu yönlendirdi.  

"Nelsson yerine Sanhcez'i tercih ederim"

Tugay Kerimoğlu (TRT Spor): Victor Nelsson yerine Davinson Sanhcez'i tercih ederim! Bana daha çok güven veriyor. Rakibi boğmasının yanı sıra, ayağı da pas oyununda ekstra katkı sağlıyor.

"Taraftar 'Gol yer miyiz acaba?' diye düşünmüş müdür?"

İlker Yağcıoğlu (TRT Spor): Galatasaray taraftarı maçı izlerken 'Gol yer miyiz acaba?' diye düşünmüş müdür? Bence düşünmemişlerdir.

Senin için hazırladığımız haberler