Galatasaraylı yöneticiden çarpıcı Fatih Terim sözleri!

29.10.2019 - 19:25 | Son Güncellenme: 29.10.2019 - 17:20

Galatasaraylı yöneticiden çarpıcı Fatih Terim sözleri!

Ahmet Özdoğan: "Terim'in teknik adamlığının tartışılır hale gelmesini kabul etmem mümkün değil"

Galatasaray kötü futbol oynuyor doğru. Fatih Hoca eleştirilir bu da doğru. Ama kişiliğine ve Galatasaraylılığına laf söylemeye kalkarsanız orada dur derim. Yanlış değişiklik olabilir, formsuzluk olabilir. Bu eleştirilebilir. Ama teknik adamlığının tartışılır hale gelmesini kabul etmem mümkün değil.

Ahmet Özdoğan: "Terim'den randevu alabilmek için takla atanlar, hocaya futbolu öğretmeye çalışıyor"

Bazı çevrelerde, sosyal medyada, dedikodu kulislerinde sevgili Fatih Terim ile ilgili laflar söyleniyor. Hoca gidecek şu isim gelecek deniliyor. Galatasaray yönetiminin böyle bir düşüncesi olduğunu düşünmüyorum. Eğer yönetim Terim’i küstürürse hata yapar. Böyle dönemler olabilir. Her zaman takımlarda düşüşler olabilir. Ligde daha çok maç var. Liderle aradaki puan farkı kapanmayacak bir fark değil. Evet kötü oynuyoruz. Ama Fatih Terim’den randevu alabilmek için takla atanlar, şimdi hocaya futbolu öğretmeye çalışıyor.

Galatasaray’ın Eski Yöneticilerinden Ahmet Özdoğan, sarı-kırmızılıların gündemine yönelik çarpıcı ifadeler kullandı. Teknik direktör Fatih Terim’e yönelik eleştirilerin amacını aştığını ifade eden Özdoğan, ”Fatih Terim’i elbette eleştirebilirler. Fakat; Terim’i yok etmeye çalışan bir zihniyet var” ifadelerini kullandı. Fatih Terim ile yollar ayrılacak mı? Yönetim bu konuda ne düşünüyor? Özdoğan, sporseverlerin sorduğu bu sorulara dikkat çeken cevaplar verdi.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Ahmet Özdoğan’ın açıklamaları şu şekilde:

Ahmet Özdoğan: "Fatih Terim'i yok etmeye çalışan bir zihniyet var"

Bazı basın mensupları, Fatih Terim ile ilgili eleştiri yaparken haddini aşıyor. Bahsettiğim bu kişiler, spor kamuoyunu yanlış yönlendirerek bir yere varamazlar. Bunu bilsinler. Terim elbette eleştirilebilir. Ama kişilik haklarına yönelik saldırılar kabul edilemez. Fatih Terim gitsin, hiçbir özelliği yok demiyorlar. Fatih Terim’i yok etmeye çalışan zihniyete söylüyorum bunları. Galatasaray üzerinden Fatih Terim’e vurmaya çalışıyorlar. Terim’i Galatasaray’dan ayırmaya çalışan zihniyet var. Terim’in gitmesini istiyorlar. Galatasaray, bir de Terim’i kaybederse zor toparlanırız.

"Terim teknik direktör mü diyenler var"

Bazı teknik adamlar için de geçerli. Birinci futbol sınıf takımı çalıştıran teknik adamlar çıkıyor, “Terim teknik direktör mü?” diyebiliyor. Böyle yapılan eleştirilere tepki gösteriyorum. Eleştiri Galatasaray’da her zaman olmalı. Böyle yorumlar olmamalı.

Ahmet Özdoğan: "Falcao konusunda iletişim problemi var"

Falcao ile ilgili problem yok. Ama iletişim konusunda problem var. Futbolcunun sakatlığı olabilir. Çıkarsınız, “1 ay Falcao’dan yararlanamayacağız” dersiniz ve problem biter. Ama bu kadar süre bir şey söylemezseniz insanlar da ne olduğunu sorgular. Esas problem burada Falcao konusundaki iletişimsizliktir. 20 gün hiçbir şey söylemiyorsunuz. Galatasaray kötü sonuçlar almaya başlayınca gündeme geliyor. Bu resim 20 gün önce çıksaydı farklı olurdu. Bu yüzden farklı noktalara gidiyor. 

Ahmet Özdoğan: "Terim'in basın toplantısında söylediği söz Galatasaray'ın refleksine uygun değil"

Şampiyonlar Ligi açısından üzüldüğüm bir şey oldu. Fatih Terim, “Hangi maça çıksak mühim değil derdim” dedi. Bu beni biraz üzdü. Real Madrid’i Madrid’de yener geliriz. Öyle bir kulübüz. Ama bunu söylediğinizde farklı olur. Bunun nedeni açıklanmak zorunda. Galatasaray, rakip kim olursa olsun kazanmak için sahaya çıkar. Terim’in basın toplantısında söylediği o söz Galatasaray’ın reflekslerine uygun bir söz değil. Ne oldu da biz başka takımlarla mücadeleye çıkarken, biz galip gelmek için çıkamıyoruz? Bunu sormak lazım. Demek ki bir şey var.

"Mücadele gücümüz neden düştü diye sorgulamak gerekiyor"

İletişim olarak göremediğimiz takımla ilgili bir sorun var. Galatasaray dünyanın neresine giderse gitsin kazanmak için oynar. Böyle bir şey olmaz Galatasaray’da. Çıkarız mücadele ederiz yeniliriz. Fakat; mücadele gücümüz neden düştü diye sorgulamak gerekiyor.

"Kontratı bitecek futbolcuların çokluğu problem"

Galatasaray’daki futbolculara bakınca, Haziran ayında 12 futbolcuyla kontrat bitiyor. 2021’de de 9 futbolcuyla bitiyor. 21 futbolcunun yakın zamanda kontratı biter durumda. Burada da bir problem var. Kiralık futbolcu işi kendi genetik yapımızı herhalde biraz bozdu. 

Senin için hazırladığımız haberler