Galiptir bu yolda mağlup! Jose Mourinho...

19.04.2021 - 12:38 | Son Güncellenme: 19.04.2021 - 13:30

İngiltere Premier Lig'de beklentilerin altında kalan ve Avrupa'dan elenen Tottenham, Jose Mourinho ile yolları ayırdı. Mourinho kaç para tazminat alacak? İşte detaylar...

Galiptir bu yolda mağlup! Jose Mourinho...

AJANSSPOR-HABER 

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Tottenham'da Jose Mourinho ile ilgili karar çıktı. Portekizli teknik adam ile yollar ayrıldı. Detaylar haberde...

Mourinho ile yollar ayrıldı

Telegraph'ın haberine göre; Tottenham, ünlü menajer ile yollarını ayırma kararı aldı. Tottenham, Premier Lig'de 32 maçta 50 puan topladı ve 7. sırada yer alıyor.

Avrupa Ligi'ne de veda ettiler

Hatırlanacağı üzere Tottenham, Avrupa Ligi'nde Dinamo Zagreb'e elenmiş ve Ada ekibi sert eleştirilere maruz kalmıştı. Jose Mourinho, Tottenham'ın görevine son vermesiyle birlikte kasasını doldurmuş olacak. 

Mourinho kaç para tazminat alacak?

Şu ana kadar görevine son verilen takımlardan 125 milyon euro tazminat alan Jose Mourinho, Tottenham'dan da 40 milyon Euro gibi dudak uçuklatacak bir tazminat alacak.

Mourinho'dan NASA ve futbol örneği

Geride bıraktığımız dönemde kendisine yönelik eleştirilere yanıt veren Jose Mourinho, "NASA'daki bilim insanlarıyla kimse roket bilimi konusunda tartışamazken, dünyanın en önemli teknik adamlarından biriyle futbol tartışabileceklerini sanıyorlar. Futbolun güzelliği bu herhalde. Buna alıştım, benim için sorun yok. Futbolun dışında olan herkes, teknik adamın mucizeler yaratabileceğini, motive olmamış bir oyuncuyu motive edeceğini, profesyonel olmamış bir oyuncuyu profesyonel yapabileceğini düşünüyor" ifadelerini kullanmıştı.

Mourinho'nun Tottenham karnesi

2019 yılının kasım ayında takımın başına geçen Mourinho, Tottenham başına 86 maça çıkıp, 45 galibiyet 24 de mağlubiyet aldı. Tottenham, ligde ise 50 puanla 7. sırada yer alıyordu.

Senin için hazırladığımız haberler