"Gamalı haç" için bombaladılar

13.06.2015 - 17:18 | Son Güncellenme: 13.06.2015 - 17:18

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri H Grubu'nda Hırvatistan'ın, İtalya'yı konuk ettiği maçta, saha zemininde yer alan gamalı haç ülkede tepkilere neden oldu.

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç yaptığı yazılı açıklamada, Split kentinde dün akşam oynanan maçta yaşanan olayı "en sert şekilde kınadığını" belirterek, "Hırvatistan en iyi ve en sadık taraftarlara sahip ancak sadece ülke futbolunu değil, aynı zamanda Hırvatistan devletini de karalamak isteyen holiganlar son derece ciddi bir sorun" ifadesini kullandı.

Yaşanan olayın, hem Hırvatistan'ın hem de vatandaşlarının dünya kamuoyundaki imajına büyük zarar verdiğini vurgulayan Kitaroviç, olayla ilgili soruşturmanın bir an önce tamamlanmasını ve faillerin bulunup yargılanmasını istedi.

Hırvatistan Futbol Federasyonu (HNS) Başkanı Davor Suker de maçın oynandığı Split kentinde basın toplantısı düzenleyerek, karşılaşmada yaşananlardan dolayı üzüntü duyduğu belirtti.

Suker, ülkedeki ilgili kurumları "işlerini yapmaya" ve "ülke futboluna yardım etmeye" çağırarak, "Dün yaşananları gördünüz. Çok üzgünüm. Holiganların kazanamayacağını umuyorum. Hepinizden ülke futbolunu, devleti ve Split'i korumanızı istiyorum" diye konuştu.

Olası ceza senaryolarını da değerlendiren Suker, olayla ilgili incelemelerin tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

HNS İcra Kurulu Başkanı Damir Vrbanoviç de birilerinin "dikkatlice, hesaplayarak" bunu gerçekleştirdiğini savunarak, "Bu tesadüf değil. Devletin bize yardım etmesi gerek. Bu olayda Hırvatistan büyük bir tokat yedi. Hem de holiganlardan. Stattaki kameraların bunu yapanları ortaya çıkaracağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Split'teki Poljud Stadı'nda dün akşam oynanan ve 1-1 sona eren karşılaşmada, saha zeminine çizilmiş gamalı haç tartışmalara neden olmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler