Gasly "Amerikalı sarışın"la kazandı

10.09.2020 - 14:30 | Son Güncellenme: 10.09.2020 - 14:33

Formula 1 haberleri... 2020 Formula 1 Şampiyonası'nda İtalya yarışında AlphaTauri takımı pilotu Pierre Gasly "Amerikalı sarışın" sayesinde kazandı.

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Formula 1'deki İtalya yarışın sırrı çözüldü.

2020 Formula 1 Şampiyonası'nın olaylı geçen İtalya yarışında kazanan AlphaTauri takımı, sürpriz bir açıklama yaptı.

İtalya GP'deki zaferinin ardından AlphaTauri takımı, "Amerikalı sarışın" diye adlandırdığı otomatik ses sistemi sayesinde kazandıklarını söyledi.

Bu sistemin Mercedes dahil olmak üzere diğer takımlarda olmadığını söyleyen AlphaTauri Takım Menajeri Graham Watson, kendilerine daha önce bu tip durumlara karşı hazırlıklı olmak ve FIA'dan gelen mesajları kaçırmamak için özel bir sesli mesaj sistemi hazırladıklarını, buna "Amerikalı sarışın" adını verdiklerini dile getirdi.

Sisteme "Amerikalı sarışını" adını verdiğini belirten Watson, "Sanırım Mercedes'te benzer bir sistem yok, aksi takdirde bunu bilirlerdi. Biz pit duvarında 3 sene önce FIA'dan gelen tüm mesajları okuyan bir sistem geliştirdik. Bu sayede, FIA'dan gelen her mesaj, 3. sayfadaki 'pit yolu kapatıldı' gibi mesajlar bilgisayar tarafından okunuyor. Bu ses bir kadına ait, ben onu aksanı nedeniyle 'Amerikalı sarışın' olarak adlandırıyorum" dedi.

Yarışta yaşananlara da değinen takım menajeri, "Mühendisler Daniil'i güvenlik aracı altında pite alabileceğimizi söylediklerinde 'Hayır, onu pite almayın, pite almayın' diye bağırdım. Bana baktılar ve bunun üzerine onlara pit yolunun kapalı olduğunu söyledim. Bu sayede pistte kaldık. Ancak sonrasında Hamilton'ı pitte görünce 'Sanırım batırdık' diye düşündüm çünkü Mercedes gibi takımlar böyle hatalar yapmazlar. Ardından tekrar ekrana baktım ve 'Hayır. Yüzde yüz eminim. Pite gelme' dedim. Pist üstünde kalması gerektiğini söyledim" ifadesini kullandı.

Mercedes, İtalya'da yaşananların ardından gelecekte benzer durumla karşılaşmamak için gerekli önlemleri alacağını açıkladı.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz pazar günü Lewis Hamilton Monza'da çok rahat bir şekilde zafere gidiyordu ancak Kevin Magnussen'in pit yolu girişinde yolda kalıp, pit yolunun kapatıldığı esnada pite girdiği için 10 saniye dur - kalk cezası alınca bunu başaramadı.

Yerini korumayı başaran AlphaTauri takımı pilotu Pierre Gasly, Carlos Sainz'ın tüm baskısına rağmen damalı bayrağı ilk sırada görerek kariyerinin ilk F1 zaferini aldı. Bu, AlphaTauri'nin 2008 İtalya'dan bu yana ilk zaferiydi.

Senin için hazırladığımız haberler