Formula 1 Haberleri | Japonya GP'de Gasly, çekici nedeniyle çok öfkeli

Orhan Gülek
09.10.2022 - 10:13 | Son Güncellenme: 09.10.2022 - 10:54

Formula 1 Japonya GP'de Carlos Sainz'ın kazası nedeniyle kırmızı bayrak altında pite dönerken Gasly, çekiciye çarpmaktan son anda kurtuldu ve çok öfkelendi.

Formula 1 Haberleri | Japonya GP'de Gasly, çekici nedeniyle çok öfkeli

AJANSSPOR - HABER

2022 Formula 1 sezonunun 18. yarışı olan Japonya Grand Prix'sine yağmur damga vurdu. Suzuka'da şiddetli yağmurla yarış başlarken, 2. turda Ferrari pilotu Carlos Sainz bariyerlere çarptı ve kırmızı bayrak dalgalandı. Güvenlik aracı sonrası ise piste giren çekici, büyük tehlikeye neden oldu.

Pierre Gasly, Formula 1 Japonya Grand Prix'sinde kırmızı bayrak altında pite dönerken, piste giren çekiciye son anda çarpmaktan kurtulmasının ardından oldukça öfkelendi. Pierre Gasly, yağmur ve öndeki araçlardan gelen spreyin etkisiyle görüşün az olduğu piste giren çekicinin hemen yanından geçti. Kırmızı bayrak sonrası pite dönen Gasly'nin çok sinirli olduğu görüldü.

"Pistteki bu çekici de ne?"

Yarışta kırmızı bayrak olmasına rağmen Gasly henüz pite dönmemişti ve bu durum epey tepki çekti. Fransız sürücü, "Pistteki bu çekici de ne? Yanından geçtim. Bu kabul edilemez. Neler olduğunu hatırlayın. Buna inanamıyorum." dedi.

İlgini Çekebilir
Formula 1 Japonya GP
Habere Git

Jules Bianchi, çekiciye çarparak ölmüştü

8yıl önce Jules Bianchi'nin Suzuka'da şiddetli yağmur altında çekiciye çarpması ve sonrasında ağır şekilde yaralanıp ölmesine sebep olmuştu.

Yaşanan olayla ilgili FIA'dan açıklama geldi. FIA'nın açıklamasında çekicinin kırmızı bayrak çıktıktan sonra piste girdiği ifade edildi. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı da belirtildi.

2 saat 10 dakika sonra yarış tekrar başladı

Öte yandan yağmur altında verilen start sonrası yaşanan kazanın ardından çıkan kırmızı bayrakta uzun süre bekleyiş sona erdi ve tam 2 saat 10 dakika sonra yarış kaldığı yerden devam ediyor.

Senin için hazırladığımız haberler