Gattuso'dan Hakan Çalhanoğlu sözleri

25.05.2019 - 19:25 | Son Güncellenme: 25.05.2019 - 16:28

İtalya Serie A Ligi ekiplerinden AC Milan teknik direktörü Gennaro Gatuso, SPAL ile karşılaşacakları maç öncesi açıklamalarda bulundu. 41 yaşındaki İtalyan teknik adam Milan'da kalacak mı? İşte detaylar...

"Fares çok tehlikeli oyuncu"

SPAL maçı öncesi basın toplantısında soruları yanıtlayan Gattuso, "SPAL takımını çok iyi tanıyorum. Leonardo Semplici takımını sürekli geliştiriyor. Çok iyi futbol oynuyorlar ve dikkat etmek zorundayız. Özellikle kanatlarında oynayan Mohamed Fares çok tehlikeli bir oyuncu." dedi. 

Yarın elimizden geleni yapmalı, 3 puan için savaşmalı ve sonra ne olacağını göreceğiz. Çok zor bir maça çıkacağız ve bunun içn birlikte savaşacağız. Bu oyuncu grubuna çok şey borçluyum.

"Milan'da çalışmak rüya gibi"

Milan'daki geleceğini değerlendiren Gattuso, "Milan'ın teknik direktörü olmak bir rüya. Zor oldu ama yaşamaya devam etmeyi umuyorum. Bu görev benim için bir onurdu ve burada münkün olduğu  kadar görevime devam etmek istiyorum." açıklaması yaptı.

Ligi beşinci sırada bitirmek başarısızlık olmaz dedim. Çünkü istatistiklere bakarsak son birkaç yıldab daha fazla para topladık. Çok fazla sorun yaşadık ama bunlarla baş etmesini bildik. Kağıt üzerinde bizden daha iyi ve donanımlı takımlar vardı ama biz onların önündeyiz. Doğru, bazı fırsatları değerlendiremedik.

Ayrıca, bu kulüpteki hiç kimse bana Şampiyonlar Ligi'ne kalmak zorunda olduğumuzu söylemedi. Denemem istendi ve yaptığımız şey ortada. Son maça kadar geldik ve iyi de oldu. Hata yaptığımdan eminim ama çıtayı yükseltmek isteyen ilk kişi benim.

"Kulübün kararına saygı duymak lazım"

Abate ve Zapata'nın sözleşme yenilememesi hakkında konuşan Gattuso, "Bu kararlar kulüp tarafından verildi ve saygı duymalıyız. Abate'nin bir  merkez orta saha oyuncusu olarak ne yaptığını görünce çok şaşırdım. Harikaydı. Onu orada denemeye ikna etmemiz biraz zaman aldı." dedi.

"Hakan çok yetenekli oyuncu"

Hakan Çalhanoğlu hakkında sözlerine devam eden Gattuso, "Maalesef bu sezon Hakan Çalhanoğlu'nun kalitesinden fazla yararlanamadık. Çok yetenekli bir oyuncu ve 3 gol 13 asist ile oynadı." şeklinde konuştu.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Senin için hazırladığımız haberler