Gazeteci Yıldırım: Rıdvan Dilmen'in TRT'ye yıllık maliyeti 11 milyon 900 bin lira.

Salim Manav
17.09.2021 - 15:52 | Son Güncellenme: 17.09.2021 - 16:17

Gazeteci Orhan Yıldırım, ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen'in stopaj yüküyle birlikte TRT'ye yıllık maliyetinin 11 milyon 900 bin lira olduğunu iddia etti. İşte detaylar...

Gazeteci Yıldırım: Rıdvan Dilmen'in TRT'ye yıllık maliyeti 11 milyon 900 bin lira.

AJANSPOR-HABER

TRTSpor'da Yüzde %100 Futbol progamının yorumcusu Rıdvan Dilmen'in aldığı iddia edilen ücret sosyal medyada günün en çok konuşulan konusu oldu. Fanatik Gazetesi Yazarı Orhan Yıldırım, Dilmen'in TRTSpor'dan yıllık 8.5 milyon lira aldığını yazdı.

Yıldırım'ın açıklamasından sonra Dilmen, gündemin bir numarasına yerleşti.

İki kaynağım da teyit etti

Konuya ilişkin olarak Ajansspor'a konuşan gazeteci Orhan Yıldırım, "Rıdvan Dilmen yıllık 8 milyon 500 milyon lira aldığını öğrendim.

Birkaç kaynağa da teyit ettirdim. Bir kaynağım Türkiye Futbol Federasyonu içinden diğeri de TRT içinden. Ben defalarca da TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı'ya ve Rıdvan Dilmen'e Twitter'dan sordum. Ama ikisinden de ses çıkmadı" dedi.

3.4 milyon lira da stopaj var

Yıldırım, TRT'nin Dilmen'e ödediği 8.5 milyonun yüzde 40 kadar da (3 milyon 400 bin lira) stopaj ödemesi gerektiğini belirterek, "Böylece Dilmen'in toplam maliyeti yıllık 11 milyon 900 bin lirayı buluyor. TRT bir kamu kurumu ve bu paraların vatandaşların vergisiyle karşılanıyor. Ben yurtdışında bazı arkadaşlarıma sordum. Almanya, İngiltere veya Fransa'da devlet kanalında bu kadar para alan bir spor yorumcusu yok" dedi.

Maç özetleri var zaten çok izlenir

Rıdvan Dilmen ile kişisel bir sorunu olmadığını vurgulayan Yıldırım, "TRT bir kamu kuruluşu olduğu ve ödenen ücret yüksek olduğu için ben bunu yazdım. Yoksa Rıdvan Dilmen gidip özel bir kanaldan bunun isterse on katını da alabilir. Ama TRT bu kadar parayı bir yorumcu için harcayamaz. Maç özetleri olan bir programı kendi bünyesindeki spikerler de sunsa zaten çok izlenir. TRT'nin reyting kaygısı olamaz, çünkü kamusal yayın yapıyor" diye konuştu.

Suç duyurusunda bulunuldu

Öte yandan bir çok siyasetçi de sosyal medyada Dilmen'in aldığı iddia edilen ücreti tartışma konusu yaptı. Halkın Kurtuluş Partisi de yaptığı açıklamada konuya dair TRT Genel Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Senin için hazırladığımız haberler