Gaziantep Basketbol'a Devlet Güvencesi

09.08.2016 - 11:20 | Son Güncellenme: 09.08.2016 - 11:28

Geçtiğimiz günlerde kayyuma atanan Spor Toto Basketbol Ligi ekiplerinden Gaziantep Basketbol’a devlet güvencesi geldi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kayyum atanan Gaziantep Basketbol’un şehir takımı olması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Şahin, Vali Ali Yerlikaya ile düzenledikleri basın toplantısında, geçen sezon Spor Toto Basketbol Ligi’nde Royal Halı Gaziantep Basketbol adıyla mücadele eden ve Avrupa kupalarına gitmeye hak kazanan Gaziantep Basketbol’a, kayyum atandığını anımsattı.

Birkaç gün önce Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu’nun kendisini aradığını ve Gaziantep Basketbol’un Avrupa’da çok önemli başarısının olduğunu belirterek, takımı himayelerine almak istediklerini ilettiğini anlatan Şahin, şunları kaydetti:

“15 Temmuz nedeniyle bu durumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletecek zamanının olmadığını söyledi. ‘Siz şehir olarak eğer basketbol takımıyla alakalı bir düşünceniz varsa, biz bunu yönetelim’ dedi. Ben hemen sayın Valimize bu konuşmayı aktardım. Kendisi de bu takımın şehir takımı olması için her türlü hukuki altyapının hazırlanmasını ve şehrin takıma sahip çıkması gerektiğini söyledi. Sayın Valimizin de girişimleriyle söz konusu şirkete ayrı bir kayyum atandı. Çünkü 6 ortaklı bir ticaret şirketi üzerinde oluşmuş bir takım. Kayyumlarla yaptığımız görüşmeler sonucu hemen Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı’nı aradık. Hidayet Türkoğlu’na da şehrin bu takıma sahip çıkacağını söyledik. Onlar da takımı kura çekimine dahil etti. Şimdi inşallah bu takımın şehrin takımı olması konusunda hem hukuki düzenlemeleri hem de sponsorlukları alıp, onları geldikleri noktadan daha yukarılara çıkaracak şekilde her türlü desteği vereceğiz. Böylece takımımız kurtulmuş oldu, kentimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

basketball.com.tr

Senin için hazırladığımız haberler