Gaziantep, Ertuğrul Ersoy’un peşinde!

28.01.2021 - 16:31 | Son Güncellenme: 28.01.2021 - 16:40

Gaziantep transfer haberleri… Gaziantep Futbol Kulübü, Fransa Ligue 2 ekiplerinden Le Havre’da forma giyen 23 yaşındaki savunma oyuncusu Ertuğrul Ersoy’u transfer etmek istiyor. Peki, Ertuğrul Ersoy kimdir? Detaylar haberimizde…

Gaziantep, Ertuğrul Ersoy’un peşinde!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Kırmızı-Siyahlı ekip, Le Havre’da forma giyen 23 yaşındaki stoper Ertuğrul Ersoy’u kadrosuna katmak istiyor. Yüksek maaş yükünden kurtulmak isteyen Le Havre ekibi ise oyuncunun olası bir transferine sıcak bakıyor.

Paris Normandie’nin haberine göre, 2019 yaz transfer döneminde Bursaspor ile yollarını ayırıp, Fransa Ligue 2 takımlarından Le Havre’a transfer olan A milli futbolcu Ertuğrul Ersoy için Türkiye’den Gaziantep Futbol Kulübü devrede.

Maddi yetersizlikler sebebiyle, kulübün yüksek maaş alan oyuncuları takımdan göndermeye sıcak baktığı belirtilirken, 23 yaşındaki genç futbolcunun, menajer Paul Le Guen’in beklentilerinin altında kaldığı öne sürülüyor.

Ayrıca, milli stoperin Le Havre kulübüyle 2023’e kadar sözleşmesi devam ediyor.

Öte yandan Fransız ekibinin, yalnızca Ersoy’u göndermek istemediği, 26 yaşındaki Tunuslu sol beki Ayman Ben Mohamed’i de yüksek maaşı ve yetersiz performansı sebebiyle takımdan göndermek istediği iddia ediliyor.

İddiaya göre, Tunuslu Ayman Ben Mohamed’in en ciddi talibi, Süper Lig ekiplerinden Yukatel Denizlispor.

Fransız ekibinin kurmaylarının, Ertuğrul Ersoy ve Ayman Ben Mohamed’i bir an önce elden çıkarmaya kararlı olduğu öne sürülüyor.

Ertuğrul Ersoy kimdir?

1997 yılında Kocaeli’de dünyaya gelen Ersoy, futbola Gölcükspor alt yapısında başladı. Daha sonra ise Bursaspor yapısına transfer oldu.

Genç futbolcu, Bursaspor’un U16 ve U19 takımlarında forma giydikten sonra, 2014 yılında yarım sezonluğuna Yeşil Bursa takımına kiralandı ve döner dönmez A takıma alındı.

Ertuğrul, bir sezon A takım kadrosunda yer aldıktan sonra, 2015 yılında bir sezonluğuna Çaykur Rizespor’a kiralandı.

Genç futbolcu ,2016 yılında Bursa’ya geri döndü ve formayı alıp, kaptanlığa kadar yükseldiği Yeşil-Beyazlı takımdan 2019 yılında ayrılıp, Fransa Ligue 2 ekiplerinden Le Havre takımına 750 bin Euro karşılığında transfer oldu.

1,87 boyundaki Ertuğrul Ersoy stoper mevkiinde görev alıyor.

Ertuğrul Ersoy’un istatistikleri

Kariyeri boyunca 159 maçta forma giyen genç futbolcu, 4 gol atarken, 2 de asist kaydetti.

Milli Takımlar’ın tüm alt yaş kategorilerinde forma giyen Ersoy, A Milli Takım’da ilk kez Lucescu tarafından 2018 yılında 2 maçta görev aldı ve 44 dakika sahada kaldı.

Le Havre ile bu sezon 14 maçta 1.207 dakika forma bulan genç yıldız, bu maçlarda gol veya asist üretemedi. Bir kez de kırmızı kart gördü.

Senin için hazırladığımız haberler