Gaziantep FK seriye bağladı! İç sahada bileği bükülmüyor...

14.03.2021 - 17:49 | Son Güncellenme: 14.03.2021 - 18:19

Gaziantep FK ile Denizlispor, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında karşılaştı. Zorlu maçta gülen taraf Gaziantep FK oldu. Peki Gaziantep FK-Denizlispor maçı kaç kaç bitti, golleri kimler attı? İşte maçla ilgili detaylar...

Gaziantep FK seriye bağladı! İç sahada bileği bükülmüyor...

AJANSSPOR-HABER 

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Gaziantep FK ile Denizlispor takımları karşı karşıya geldi. Mücadelede gülen taraf 2-0'lık skorla ev sahibi takım oldu. Maçla ilgili detaylar haberde...

İlk yarı 0-0 sona erdi

Gaziantep Kalyon Stadı'nda oynanan ve hakem Atilla Karaoğlan'ın yönettiği maçın ilk yarısında her iki takım da aradığı golü bulamadı ve soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi. 

Goller Dicko ve Muhammed Demir'den geldi

Maçın 51. dakikasında ise Özer Özdemir rakibine uçarak tekme atması sebebiyle kırmızı kartla oyun dışına gönderildi ve Denizlispor kalan dakikaları 10 kişi tamamladı. Gaziantep FK'ya galibiyeti getiren golleri 70. dakikada Dicko ile 90+3. dakikada Muhammed Demir kaydetti.

Dicko, Mustafa, Kubilay cezalı duruma düştü

Ayrıca ev sahibi takımda Dicko, Denizlispor da Mustafa Yumlu ve Kubilay gördükleri sartı kartla cezalı duruma düştü. Dicko, Yeni Malatyaspor maçında oynayamayacak. Mustafa Yumlu ve Kubilay da Başakşehir'e karşı gelecek maçta sahada olmayacak. Ayrıca yayıncı kuruluşun verdiği bilgiye göre; Denizlispor'da kaleci antrenörü Zafer Özgültekin, itirazları sonrası maçın ardından kırmızı kart gördü.

İki takımın ligdeki durumu

Hakan Kutlu yönetimindeki Denizlispor bu sonucun ardından 24 puanda kaldı. Son 5 maçını kaybetmeyen ve üst üste 3 galibiyet alan Gaziantep FK ise 46 puana yükseldi. Ligde gelecek hafta Gaziantep FK, Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak. Denizlispor da evinde Başakşehir ile kozlarını paylaşacak.

Maçtan detaylar...

Stat: Gaziantep Kalyon

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Abdullah Bora Özkara, Mehmet Metin

Gaziantep: Günay Güvenç, Olkowski, Miranda, Tosca, Morais, Vetrih, Andre Sousa, Rashid, Maxim, Kenan Özer, Dicko

Yukatel Denizlispor: Cenk Gönen, Özer Özdemir, Mustafa Yumlu, Oğuz Yılmaz, Ben Mohamed, Diskerud, Bakalorz, Kubilay Aktaş, Sagal, Rodallega, Sacko

Gol: 70' Dicko, 90+3 Muhammed Demir (Gaziantep FK)

Maçtan dakikalar...

6. dakikada ceza sahası dışında topla bulaşan Rodallega'nın dönerek çektiği şutta, kaleci Cenk Gönen meşin yuvarlağı kontrol etti.

8. dakikada Gaziantep oyuncusu Dicko, hatalı pastan kazandığı topla ceza sahasına ilerledi. Kaleci Cenk Gönen'i çalımlayarak geçen Dicko'nun vuruşunda, kale çizgisinde Mustafa Yumlu topu çıkardı.

40. dakikada sağ kanatta topla buluşan Kenan Özer'in ceza sahasına girerek vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

45+2. dakikada Maxim'in kullandığı kornerde, ceza sahası içinde Dicko'nun kafa vuruşu sonrası top yandan az farkla auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

70. dakika ev sahibi Gaziantep öne geçti. Sol kanatta ceza sahasına yakın noktadan Maxim'in kullandığı serbest vuruşta, Dicko meşin yuvarlağı kafayla ağlara gönderdi: 1-0.

71. dakikada ceza yayına yakın noktada Rodallega'nın serbest vuruşunda, kaleci Günay Güvenç topu kornere çeldi.

82. dakikada sağ kanattan ilerleyen Kenan Özer'in ceza sahasına gönderdiği pas ile buluşan Maxim'in vuruşunda, top üsten auta çıktı.

90+3. dakikada ceza sahasında kaleci Cenk Gönen'in Muhammet Demir'e müdahalesi sonrası hakem Atilla Karaoğlan, penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Muhammet Demir, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0.

Senin için hazırladığımız haberler