Gaziantep FK Trabzonspor'dan Kiraladığı Abdülkadir Parmak İle Yollarını Ayırdı

Burak Alaca
19.02.2023 - 15:56 | Son Güncellenme: 19.02.2023 - 16:18

Süper Lig'den çekilen Gaziantep FK'da bir ayrılık daha yaşandı. Güneydoğu Anadolu ekibinde sezon başında Trabzonspor'dan kiralanan Abdülkadir Parmak'ın sözleşmesi feshedildi.

Gaziantep FK Trabzonspor'dan Kiraladığı Abdülkadir Parmak İle Yollarını Ayırdı

AJANSSPOR-HABER

6 Şubat sabahında gerçekleşen Kahramanmaraş merkez üslü 7,7 ve 7,6'lık depremler 10 ilimizde büyük kayıplara yol açtı. Depremden etkilenen illerden bazı futbol takımları bulundukları ligleren çekilme kararı aldılar. Süper Lig'den çekilen Gaziantep FK'da ise ayrılıklar sürüyor.

Kiralık sözleşmesi feshedildi

Gaziantep FK'nın sezon başında Trabzonspor'dan kiraladığı orta saha oyuncusu Abdülkadir Parmak kırmızı siyahlı forma ile bu sezon Süper Lig'de 9, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 2 maçta forma giydi ve 1 gol atmayı başardı. Gaziantep 28 yaşındaki oyuncunun kiralık sözleşmesini feshetti ve Parmak, Trabzsonspor'a döndü.

Süper Lig'de iki ekip ekildi

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Hatayspor ve Gaziantep FK, deprem sonrası Türkiye Futbol Federasyonu'na ligden çekilme kararlarını ilettiler. Bu talep federasyondan kabul gördü ve iki takım ligden çekildi.

İlgini Çekebilir
Gaziantep FK'da 9 oyuncu transfer oldu!
Habere Git

TFF kolaylık sağladı

Kahramanmaraş merkez üslü 7,7 ve 7,6'lık depremler 10 ili sarstı. Depremden etkilenen Hatayspor ve Gaziantep FK'nın ligden ekilme kararlarının ardından Türkiye Futbol Federasyonu futbolcuların kariyerlerini korumak için yabancı oyuncu kuralını revize etti. Bu doğrultuda Süper Lig ekipleri bu iki kulüpten yaptıkları transferler sonrası yabancı kuralını 9+3 şeklinde uygulayabilecek.

Gaziantepli futbolcular dağıldı

Gaziantep FK'nın futbolcuları takımın ligden çekilmesi üzerine Süper Lig'in dört bir yanına dağıldı.Takımlar ayılran futbolcuların yeni adresleri; Alexandru Maxim (Beşiktaş), Lazar Markovic (Trabzonspor) Trabzonspor, Furkan Soyalp (Adana Demirspor) Günay Güvenç ve Mustafa Eskihellaç Kasımpaşa), Jose Figuiredo (Medipol Başakşehir) şeklinde oldu.

Senin için hazırladığımız haberler