Gaziantepspor'da gol ortalaması yükseldi

13.12.2015 - 12:46 | Son Güncellenme: 13.12.2015 - 12:46

Spor Toto Süper Lig'de son haftalarda yakaladığı çıkışla dikkati çeken Gaziantepspor, sezon başının aksine golcü bir yapıya büründü.

Sezon başında gol atmakta zorlanan Güneydoğu temsilcisi, son 3 haftada Gençlerbirliği, Fenerbahçe ve Eskişehirspor filelerine ikişer gol gönderdi. Bu bölümde kaydettiği 6 golle maç başına 2 gol ortalaması yakalayan Gaziantepspor'un ligde ilk 12 maçlık dönemde 0,75'lik ortalaması bulunuyordu. Kırmızı-siyahlı ekip, son 3 maçlık performansıyla maç başına gol sayısını 1'e çıkardı.

Ligde yaptığı 15 maçın 10'unda rakip fileleri havalandıran kırmızı-siyahlı ekip, 5 müsabakada gol sevinci yaşayamadı. Ligde 4 mücadelede kalesini gole kapatan Gaziantepspor, 11 karşılaşmada ise rakibinin sevinmesini engelleyemedi. Güneydoğu temsilcisinin golsüz sona eren tek maçı ise 4. haftadaki Akhisar Belediyespor karşılaşması oldu.

Kırmızı-siyahlı ekip, bu sezon 15 gol atarken, kalesinde 23 gol gördü.

- Goller 7 farklı oyuncudan geldi
Gaziantepspor'un attığı 15 golde 7 farklı futbolcunun imzası bulunuyor.

Bu sezon forma giydiği 15 maçta 6 gol atan Muhammet Demir, takımının en golcü ismi olarak ön plana çıktı.

Muhammet'i ikişer golle Daniel Alexander Larsson, Aboubacar Demba Camara ve John Chibuike takip etti. Kırmızı-siyahlı takımda Erdem Şen, Orkan Çınar ve Mustafa Durak da birer kez gol sevinci yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler