Gaziantep FK'de Marius Sumudica dönemi başlıyor

05.09.2023 - 22:37 | Son Güncellenme: 06.09.2023 - 00:00

Süper Lig ekiplerinden Gaziantep FK Rumen teknik direktör Marius Sumudica ile kısa süre içinde sözleşme imzalayacak.

Gaziantep FK'de Marius Sumudica dönemi başlıyor

Salim MANAV - AJANSSPOR

Sezona Erdal Güneş ile başlayan Gaziantep FK, 41 yaşındaki teknik adam ile yollarını ayırdı. Boşalan teknik direktör pozisyonu için çalışmalarını sürdüren Gaziantep Futbol Kulübü'nün  Rumen teknik direktör Marius Sumudica ile kısa sürede imza atacağı öğrenildi.

Sumudica, perşembe günü geliyor

Gaziantep FK'nin yeni teknik direktörü Marius Sumudica oldu. Rumen teknik direktör perşembe günü Gaziantep'te olacak.

Gaziantep FK 1 yıllık sözleşme imzalayacak

Marius Sumudica ile anlaşmaya varan Gaziantep FK, Rumen teknik adam ile 1 yıllık sözleşme imzalayacak.

"Asgari ücret alan malzemeciden utanın"

Marius Sumudica, Gaziantep FK ile çalıştığı dönemde takım oyuncularına gösterdiği tepki ile gündem oldu. O dönem ligde 14. sırada bulunan takımına tepki gösteren Rumen teknik direktör oyuncularına şunları söyledi: "50 saniye içinde 30 bin lira bonusu kaybettiniz. Arkanızdaki insanlara bakın. 1500-2000 liraya çalışıyorlar. Deli gibi malzeme taşıyorlar. Her şeyi mahvettiniz! Göztepe'ye kaybedersek ne olacak? Küme düşmemek için mücadele edeceğiz."

"Neden? Çünkü siz hazır değilsiniz. 50 saniyede her şeyi mahvettiniz. Neden konuşmuyorsunuz? Söyleyin, neden? Sorumluluğunuz olmadan hiçbir şey yapamazsınız. Herkes sorumluluk almalı. 50 saniye içinde 3 milyon TL kaybettik maaşlarımızdan. 30 bin TL de prim kaybettik."

Sumudica'dan kartal pençesi

Marius Sumudica, Kayserispor teknik direktörü olarak görev yaptığı dönemde Beşiktaş karşılaşması öncesi yaptığı 'kartal pençesi' hareketiyle gündeme geldi. Rumen teknik adam maç sonrası yaptığı açıklamada ise "Beşiktaş müsabakası öncesinde yapmış olduğum hareketin Beşiktaş Kulübü'nün sembolü anlamına geldiğini maçtan sonra öğrenmiş bulunmaktayım." dedi. 

"Marius Sumudica tüm başarıyı üzerine alıyor"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Marius Sumudica, Gaziantep FK'de görev aldığı dönemde kulübün başkanıydı. Büyükekşi o dönemde yaptığı bir açıklamada Rumen teknik adamın maaş talebi hakkında şunları söyledi: "Hocamızın ücretinde yüzde 10 indirim istedik, doğrudur. Pandemi nedeniyle geleceğimizi göremiyoruz. Hocaya 920 bin Euro ödüyoruz, yardımcılarının maaşını kendisi ödüyor. Bize maliyeti primlerle 1,2 milyon Euro. Bizden 1,6 milyon Euro net, primlerle birlikteyse 1,9 milyon Euro istiyor. Bu paraları kim alıyor? Tüm başarıyı kendi üzerine alıyor, bu çok yanlış."

"Daha sezon bitmeden gelecek sezonu konuşuyor, bu açıklamaları absürd. Hocamıza ve futbolculara hiç borcumuz yok, ödemelerini en düzenli yapan kulüp biziz. Gerçekler bunlar. Pazarlık yapmanın saygısızlık ile bir alakası yok. Bize bir jest yap, indirime git dedik. Naklen yayınlarımız çok düştü, yüzde 30 azaldı. Türk futbolu uçuruma gidiyor Sumudica ile yola devam edip etmeyeceğimiz ilerleyen günlerde belli olacak."

Rumen teknik adamın Gaziantep karnesi

Gaziantep FK'de görev aldığı dönemde kazanılan maçların ardından çiftetelli oynaması ile dikkat çeken Sumudica Gaziantep'te çalıştığı dönemde 43 müsabakada yer aldı. Bu maçlardan 13 galibiyet ve 17 beraberlik ile dönen Rumen teknik adam 12 kez ise sahadan yenilgiyle ayrıldı. Gaziantep FK, Sumudica dönemindeki maçlarda 66 gol attı ve 64 gol yedi

Senin için hazırladığımız haberler