Gece ile gündüz gibi! İzahı yok!

28.05.2017 - 00:19 | Son Güncellenme: 28.05.2017 - 00:19

Gece ile gündüz gibi! İzahı yok!

AJANSSPOR İNCELEME HABER - Yeni bir teknik direktörün takıma pozitif etki etmesinin örnekleri dünya futbolunda rastlanan durumlardan biri olarak dikkat çekiyor. Bu örneklerden biri de ; son maçlarda Akhisar Belediyespor’da gün yüzüne çıktı.

Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarısında ortaya koyduğu başarılı performansla dikkat çeken Akhisar Belediyespor’da teknik direktör Okan Buruk’un gelişiyle birlikte takım bir ivme kazanmaya başladı.

Gol sayılarında bile ciddi fark…

Tolunay Kafkas yönetimindeki Akhisar Belediyespor, 23 maçta 15 gole ulaşırken, Okan Buruk ile sadece 8 maçta 26 kez rakip ağları sarsmayı başardı.

Aynı oyuncu grubuyla yoluna devam eden Akhisar Belediyespor’da gece ile gündüz gibi farklı görüntünün altında ise “psikolojik” faktörlerin etkiliği olduğu konuşuluyor.

Okan Buruk, Göztepe’de neler yapmıştı?

Akhisar Belediyespor’un başına geçmeden önce TFF 1. Lig’de Göztepe’yi çalıştıran Okan Buruk, arka arkaya aldıkları kötü sonuçların ardından istifa etmişti.

Elazığspor’a 5-2 kaybettikten sonra Ümraniyespor’a 1-0 kaybeden Okan Buruk yönetimindeki Göztepe, Eskişehirspor’a da 4-0 boyun eğince Buruk, kulüpten ayrılmıştı. Okan Buruk’tan sonra takımın başına geçen isim ise Yılmaz Vural olmuştu.

Herkesin verdiği örnek; Leicester City…

İngiltere Premier Lig’de bir önceki sezon Leicester City, İtalyan menajer Cladio Ranieri ile şampiyon olmuş fakat ; bu sezon ise sıkıntılı dönem yaşamıştı. Üst üste alınan yenilgiler sonrası Leicester, Ranieri ile yollarını ayırmış ve yola Craig Shakespeare ile yola devam etme kararı almıştı.

Craig Shakespeare ile birlikte yükselişe geçen Leicester City, düşme hattından kurtulduğu gibi, pozitif etki sonrası ligi 12. sırada tamamladı.

Futbolda, bir teknik direktörün başarısız olduğu kulüpten sonra başka bir ekipte çok başarılı olması futbol otoritelerinin de garipsediği bir olay olarak dikkat çekiyor.

Futbol otoriteleri ne diyor?

“Bu durum dünyanın her yerinde var. Ranieri zaten takımı şampiyon yapmıştı.  Aynı şampiyon takımla yola devam etti. Sonrasında göreve gelen yardımcı antrenör neler yaptı? Çok farklı şeyler yapmadı. Bu böyle bir şey. Akhisar’da da çok bir şey değişmedi. Okan Buruk’un çalıştırdığı takımda oynayan oyuncu grubu aynı. İşin psikolojisi, işin motivasyonu bazen bir cümleyle bile değişebiliyor. Oyuncu grubunun özgüveni, motivasyon, konsantrasyon değişiyor ve performans tam tersi noktaya gidebiliyor. Ben, teknik direktörler arasında çok fazla fark olduğunu düşünmüyorum. Psikolojinin futbolcular üstünde ne kadar önemli olduğunu gösterdiği düşüncesindeyim.” (Barış Ertül – Radyospor Genel Yayın Yönetmeni)

“Teknik adamların tarzları bazı kulüplere uymayabilir. Mesela; Okan Buruk’un Göztepe’deki performansıyla Akhisar’daki performansı… İzahı pek kolay değil. Bazı oyuncu grubu, bazı teknik adamlara uygundur. Tolunay Kafkas’a başarısız diyemeyiz. Bazen doku uyuşmayabilir. Ama futbol böyle bir oyun. Bazen uymayabiliyor.” (Rıdvan Dilmen – Spor yazarı ve yorumcusu)

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ...

Senin için hazırladığımız haberler