Terim'den Cengiz'e rest: "Ne kimsenin arkasında ne de yanındayım"

24.10.2020 - 21:39 | Son Güncellenme: 24.10.2020 - 22:36

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'den Mustafa Cengiz'e rest! Deneyimli teknik adamdan ayrılık açıklaması mı geldi? 65 yaşındaki çalıştırıcı, sarı kırmızı kulübün yöneticilerine adeta rest çekti ve artık onların yanında olmadığını söyledi. Peki Fatih Terim, Mustafa Cengiz yönetimi için neler söyledi? Tecrübeli teknik adamın Erzurumspor maçı sonrasında yaptığı açıklamalar haberimizde...

Terim'den Cengiz'e rest: "Ne kimsenin arkasında ne de yanındayım"

Galatasaray, Süper Lig'in 6. haftasında deplasmanda Erzurumspor'u 2-1 mağlup etti.

Sarı kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim karşılaşmanın ardından beIN Sports'a açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta Etebo'nun bugün de Falcao'nun kırmızı kart gördüğünü vurgulayan deneyimli teknik adam, "Zaman zaman iyi olmasak da oyunun genelinden memnunum. Genel olarak kontrolümüzde geçti, daha önce koparabilirdik maçı ama olmadı. Etebo'nun sarı kartları sarı kart olabilir ama Etebo'nun ikinci sarı kartından 2-3 saniye önce Alanyalı 9 numaralı oyuncunun Luyindama'ya arkadan darbesi var, Luyindama ah deyip kendini atmadığı için ona bakılmadı, biz de bir şey demedik.

Bugün pek 2 sarı kartlık bir şey yok. Bizim biraz daha eksik antrenman yapmamız lazım. 11-10 gibi. Kurul dedi ki 'Falcao bu hiç atılmadı, bunu biz atalım da rekor kıralım...' İleride 'Nerede gördü bu kırmızı kartı' dediklerinde 'Türkiye'de bu hakem attı' desinler de bizden bahsedilsin istiyorlar galiba. Saçma sapan kartlar" şeklinde konuştu.

"Artık bilinsin ki kimsenin ne arkasındayım, ne de yanındayım"

Mustafa Cengiz yönetimi ile aralarında fikir ayrılığı olduğu iddia edilen Fatih Terim bu konular hakkında da sessiz kalmadı ve imalı açıklamalar yaptı.

"Tüm kamuoyunun merak ettiğini biliyorum. Kaybettiğinizde suçlu tektir, kazandığınızda kazanan herkes. Bize de öyle oldu. Defalarca Galatasaray’dan kopartıldım. Bu sefer gelirken taraftara söz verdim. Normal olarak herkes benim karakterimin ne olduğunu bilir. Ben 2-3 senedir burada olan biri değilim, 50 senedir bu camianın içindeyim. Verdiğim sözü tutmaya çalışıyorum. Herkes benim neler yapacağımı bilmesine rağmen aslolan taraftar ve Galatasaray olduğu için sabırla sessiz kalmaya çalışıyorum. Artık bilinsin ki kimsenin ne arkasındayım, ne de yanındayım. Sanılmasın ki içerden yapılan planların farkında değilim, bilmiyor değilim."

"Her hakemin bize verilmesi doğru bir karardır"

Hakem tartışmaları hakkında da konuşan Terim, "Ben genelde pek konuşmak istemiyorum hakem konularında. Konuştuğum zaman ceza da yiyorum ve çok adil olmuyor açıkçası. Benim anlamadığım bir şey var. Birtakım hakemler bize uzun zamandır gelmiyor, neden gelmiyor anlamıyor. Bizim maçımızda kötü performans gösterebilir, federasyon cezasını verir. Onu bunu beğenmezsek hakem kalmaz. Onlarca maç ceza yediğimiz hakem raporları da oldu ama futbol devam ediyor. Her hakemin bize verilmesi doğru bir karardır.

Hakem kararları hep tartışılıyor. VAR, futbolu var etmek için geldi ama şikayetler daha da arttı. Ben de VAR’ın olmasından yana oyumu kullanmıştım ama bu gidişle olaylar başka bir yöne evrilecek gibi geliyor bana. VAR sağlama yatmak, garantiye gitmek için koyuldu. Onunla beraber daha enteresan işler oluyor" dedi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler