Gedson Fernandes kimdir, kaç yaşında ve istatistikleri neler?

31.01.2021 - 19:55 | Son Güncellenme: 31.01.2021 - 21:27

Galatasaray'ın transfer etmek için uğraştığı ve iddialara göre mutlu sona ulaştığı Gedson Fernandes merak edilenler arasında en tepeye çıkan isim oldu. Gedson Fernandes kimdir, kaç yaşında ve hangi mevkide oynuyor gibi araştırma yapanlar Gedson Fernandes istatistikleri neler gibi aramalar yapmaya devam ediyorlar. Gedson Fernandes golleri, asistleri ve daha fazlası için detaylar haberimizde yer alıyor...

Gedson Fernandes kimdir, kaç yaşında ve istatistikleri neler?

Ali BOZKURT - AJANSSPOR ANALİZ

 

Benfica ile sözleşmesi 2023'te sona erecek 22 yaşındaki orta saha oyuncusunun ara transferde Galatasaray'a katılması için çalışmalarda sona gelindiği iddia edildi. Peki Galatasaray'ın kadrosuna katmak istediği Gedson Fernandes kimdir ve performans değerleri ne durumda? İşte Gedson Fernandes hakkında tüm detaylar...

Gedson Fernandes kimdir?

Gedson Carvalho Fernandes, Orta Afrika ülkesi São Tome e Principe'de dünyaya gelmiştir. Portekiz'e göç etmişlerdir. Gedson, futbola Benfica'da başladı. Bonservisi Benfica'ya aittir. Oyuncu 4.5 milyon euro kiralama bedeli ile Tottenham'a kiralanmıştır. 1999 doğumlu orta saha oyuncusunun satın alma opsiyonu 50 milyon euro olarak belirlenmişti.

1.84 boyunda olan Gedson'un Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 13.5 milyon euro.

Gedson Fernandes Analizi

Gedson Fernandes çalışkanlığı ile dikkat çeken oyuncular arasında yer alıyor. Portekiz'de çıktığı ilk seneler de futbol dünyasına sert şutları ve hızı ile merhaba dedi.  Bir orta saha oyuncusuna göre inanılmaz derecede ortaları olan Gedson, takımın hava toplarından gol bulması için yadsınamayacak yeteneğe sahip. Rakip takım savunma yaptığı zamanlar çok rahat şekilde oyunun yönünü değiştererek takımın pozisyon üretmesinde daha kolay yollar buluyor.

Gelişime açok olan genç oyuncu ayağına topu yapıştırıyor. Rahat çekilde oyuncu eksiltmeyi başaran Gedson, takımın hızlı atağa çıktığı zamanlar attığı dribblinglerle topu 2. bölgeden 3. bölgeye çok rahat şekilde taşıyor. Merkezde oynadığı zamanlar kapanan savunmaları attığı kilit paslarla açmayı başaran Gedson, kanatlarda oynadığı zaman ise açtığı ortalarla gol ve goller attırmayı başarıyor.

Hücuma çıkan takımlara karşı doğru yerde ve doğru zamanda pres yaparak top kazanan Gedson, ikili mücadelelerde top kazanarak takımın kontra hücumlardan tehlike yaşamasını engelliyor.

8 numara gibi yapılacak tüm aksiyonları ve önemli pasların hepsini rahatlıkla yapabilen Gedson, attığı paslarla rakip savunmasını kitleyerek hücum oyuncusunun kaleci ile karşı karşıya kalmasını sağlıyor. Bir orta saha oyuncusuna göre çok hızlı olan Gedson, orta sahadan kaptığı toplarla takımı hücuma çıkarmayı çok iyi yapıyor.

Bileklerine hakim olan Gedson, orta saha veya kanatlarda adam eksilterek çıktığı pozisyonlar kadar önde yaptığı preslerle rakip takımı en çok boğan isimlerden birisi oluyor. Çok koşan ve sahanın her bölgesine yetişmeye çalışan Gedson çalışkanlığı ile gelecek yılların en çok gelişen isimler arasında yer almasını bekleniliyor. Tottenham büyük umutlarla almasına rağmen oynanaması sonrası Galatasaray'ın yolunu tutacak olan Gedson, Süper Lig'e gelmiş en hızlı orta saha oyuncusu olabilir.

Garanti pasları ve garanti topları seven Gedson, savunmaya yardıma gittiği zamanlar aksiyon yaratmadan topun uzaklaştırmasını çok yapıyor. Riskli paslar ve riskli çalımlar atmak yerine savunmayı rahatlatmak için net hamle yaparak topun 1. bölgeden uzaklaşmasını sağlıyor.

Yorulmak nedir bilmeyen Gedson Fernandes, enerjisi ve temposu ile takımı her zaman ileriye doğru çıkarmayı deniyor. Burada hafızalara bir pozisyon getirmek istiyorum.  Badou Ndiaye'nin Tolga Ciğerci'ye attığı ve Tolga'nın boş kaleye atamadığı bir pozisyonu örnek vermek istiyorum. Gedson, Ndiaye'nin yaptığı o tür dribblingleri oynadığı maçların geneline yaymasını çok iyi yapıyor. Bitmek bilemyen enerjisiyle topu taşımasıın çok iyi yapıyor.

Eksileri

Topsuz oyunlarda saha içinde biraz daha kalmalı. Rakip takım başka yönden ataklar yaptığı zaman oyun içinde olmuyor ve sadece pozisyonu takip ediyor. Riski sevmeyen Gedson, sorumluluk almasını bilmeli ve yeteneğini biraz daha ön plana çıkarması gerekiyor.

Fizik olarak kendini biraz daha geliştirmesi veya güçlendirmesi durumunda ikili mücadelelerle daha fazla top kazanma yapacaktır. Fiziğini tam anlamıyla kullanamıyor. Kaybettiği toplar sonrası takipçilğini biraz daha arttırması gerekiyor. Taylan gibi bir isimle yan yana oynadığı zaman kaybedilen toplar sonrası Taylan'ın kart görmesini sağlayabilir ama takipçiliğini devam ettirirse Taylan ile birlikte orta sahada kaybedilen topları hızlı şekilde tekrardan alabilir. 

Asist düşündüğü kadar gol atmayı da düşünmesi gerekiyor. Olmayan yerlerde pas vermesi özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor. Skor üretmek için biraz daha özgüvenli olması gerekiyor.

Senin için hazırladığımız haberler