Gedson Fernandes transferinde belirsizlik: Ölüm tehditleri alıyoruz!

15.07.2021 - 16:29 | Son Güncellenme: 15.07.2021 - 16:47

Galatasaray'ın Gedson Fernandes transferi için görüştüğü Benfica'da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Rui Costa'nın oğlu ölüm tehditleri aldıklarını açıkladı.

Gedson Fernandes transferinde belirsizlik: Ölüm tehditleri alıyoruz!

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray'ın Gedson Fernandes'i tekrar kadrosuna katmak için görüşmeler yaptığı Benfica'da önemli gelişmeler yaşanıyor. Önceki başkan Luis Filipe Vieira, kara para aklama, vergi kaçırma ve dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanmış ve geçici olarak Rui Costa başkanlığa gelmişti. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile Rui Costa arasında yapılması planlanan Gedson Fernandes zirvesi gecikebilir. Son gelişmeler ve detaylar haberde... 

Costa ölüm tehditleri alıyor

Portekiz kulübü Benfica, başkan Luis Filipe Vieira'nın tutuklanmasının ardından Rui Costa'nın seçimlere kadar geçici başkan olduğunu duyurdu. Ancak; Rui Costa'nın oğlunun yaptığı bir açıklama, kulübün iç karışıklığının ne kadar vahim olduğunun bir göstergesi. Rui Costa'nın en büyük oğlu Filipe Costa sosyal medyadan flaş bir açıklama yaptı ve ölüm tehditleri aldıklarını söyledi. 

"Tüm hesaplarımı kapattım"

Söz konusu açıklamada Costa, "Maalesef nefretin insanları ele geçirdiği bir toplumda yaşıyoruz. Yaşanan süreçten dolayı aldığım ölüm tehditleri ve eleştiriler sebebiyle, Instagram ve LinkedIn hesaplarımı kapatma kararı aldım. Umarım hiç kimse böyle bir tehdit almaz ve bu süreci yaşamaz" ifadelerini kullandı. 

'Tavuk Kralı' geri dönebilir

Bu arada Rui Costa, Benfica üyelerine yıl sonuna kadar yeni bir yönetim ekibi seçileceği bilgisini verdi. Öte yandan 2003 yılından bu yana Benfica'yı yöneten ve 'Tavuk Kralı' olarak tanımlanan Luis Filipe Vieira, 'Kırmızı Kart' operasyonunda tutuklanmasından sonra ilk mesajını avukatı aracığılıyla verdi. Eski başkanın avukatı TVI'ye verdiği röportajda, "Benfica'ya geri dönmeyi düşünüyor" dedi.

Tüzük tartışmaları 

Benfica'nın tüzüğünün 44. maddesinin 4. fıkrasına göre, "Yönetim organlarının üyeleri, doğrudan veya dolaylı olarak, ticari veya hizmet ilişkisinin bulunduğu kulüp ve şirketlerle, aracılık yoluyla dahi olsa görevi ihlal edecek, kötüye kullanacak girişimlerde bulunamaz" maddesi yer alıyor. Yeni başkan belirlenene kadar Benfica kulübü karışacak gibi görünüyor.

Şu anda transfer görüşmelerini düşünecek durumda mı?

Portekiz basınında yer alan haberlerde Rui Costa ve Benfica'nın normal bir düzende olmadığı ve kulüpteki bazı konuların işleyişinin yavaşlayabileceği iddia edildi. Dolayısıyla Gedson Fernandes transferi için planlanan Terim ile Rui Costa görüşmesi geri planda kalabilir. Bu durum transferin bitmeyeceği anlamını taşımıyor. 

Gedson Galatasaray'a sıcak 

Geçen sezon sarı-kırmızılı takımda kiralık olarak forma giyen Gedson Fernandes, sarı-kırmızılı takımda forma giymek istiyor. Oyuncu için Fransa'dan Lille kulübü nabız yokladı. Gedson Fernandes ise kulüpler arasındaki görüşmelerin yapılmasını bekliyor. Fernandes geçen sezon 18 maçta oynadı ve 3 asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler