İtalyan Ekibi Lazio Beşiktaş'ın Yıldızı Gedson Fernandes'i Transfer Etmek İstediğini Öne Sürdü

Burak Alaca
30.03.2023 - 10:56 | Son Güncellenme: 30.03.2023 - 11:19

İtalya Serie A'nın köklü ekiplerinden Lazio, Beşiktaş'ın 24 yaşındaki Portekizli orta saha oyuncusu Gedson Fernandes'i sezon sonu transfer listesine eklediği iddia edildi.

İtalyan Ekibi Lazio Beşiktaş'ın Yıldızı Gedson Fernandes'i Transfer Etmek İstediğini Öne Sürdü

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig'de 3.'lük koltuğunda oturan Beşiktaş'ta, geçtiğimiz sezonun ortasında transfer edilen 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Gedson Fernandes'e İtalya'dan dev bir talip çıktı. 

Listeye eklendi

Sportİtalia'nın bildirdiği habere tecrübeli teknik direktör Maurizio Sarri'nin çalıştırdığı Lazio sezon sonu için Beşiktaşlı Gedson Fernandes'i transfer listesine aldı. Listedeki diğer isimler Napoli forması giyen Piotr Zielinski ve Fronsione'de oynayan Daniel Boloca olarak öne çıkıyor.

%50'sine 6 milyon Euro

Beşiktaş geçtiğimiz sezonun devre arasında Gedson Fernandes'in haklarının %50'sini 6 milyon Euro karşılığında Portekiz devi Benfica'dan almıştı. Siyah-Beyazlılar'ın oyuncunun satışından elde ettiği gelirin yarısı Benfica'ya gidecek.

İlgini Çekebilir
Gedson Fernandes'ten F.Bahçe maçı sözleri: "Kazanmak için her şeyi yapacağız”
Habere Git

Takımın dinamosu oldu

Sezon başında takıma katılan Gedson Fernandes bu sezon Beşiktaş forması ile; Süper Lig'de 24, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 3 maça çıktı ve 5 defa takım arkadaşlarına gol pasını yollayan isim oldu.

Galatasaray'da iz bıraktı

Portekizli yıldız 2020-2021 sezonunun devre arasında kiralık olarak Galatasaray'a transfer oldu. Sarı-Kırmızılı forma ile o sezon 18 maça çıkan Gedson Fernandes performansı ile büyük beğeni toplamıştı. Galatasaray sezon sonunda oyuncunun bonservisini almak istemiş fakat başarılı olamamıştı.

Rizespor'da etkili oynadı

Geçen sezonun ikinci yarısında Beşiktaş'a transfer olduktan sonra Çaykur Rizespor'a kiralanan Gedson Fernandes burada 11 Süper Lig maçına çıkarken 3 gol ve 3 asistle takıma önemli katkı verdi.

İlgini Çekebilir
Sarı gördü, cezalı duruma düştü! Gedson'dan ilk tepki
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler