Gedson Fernandes'e yapılanlara isyan etti: Bu mu Beşiktaşlı duruşu!

Cüneyt Muharremoğlu
08.01.2023 - 10:00 | Son Güncellenme: 08.01.2023 - 10:09

Yorumcu Cem Dizdar, Beşiktaş - Kasımpaşa maçının 83. dakikasında Gedson Fernandes'in sakatlanan Kasımpaşalı oyuncu için oyunu durmasını ıslıklayan taraftara sitem etti.

Gedson Fernandes'e yapılanlara isyan etti: Bu mu Beşiktaşlı duruşu!

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş, Vodafone Park'ta Kasımpaşa'yı ilk yarıda Cenk Tosun ve Wout Weghorst'tan ayağından bulduğu gollerle 2-1 mağlup etti. Ahmet Engin'in 69. dakikasındaki golüne engel olamayan siyah beyazlılar, maçın son dakikalarında tabiri caizse ecel terleri döktü.

Maça Weghorst'tan sevinci damga vurdu

Beşiktaş-Kasımpaşa maçına damga vuran olay Wout Weghorst'un attığı golden sonra yaptığı hareketlerdi. Hollandalı futbolcu, taraftara veda ve kalp işareti yapıp el salladı.

Mert Günok yıldızlaştı

Beşiktaş'a 3 puanı getiren isimse kaleci Mert Günok oldu. 90 dakika boyunca kalesinde güven veren Günok, 3 mutlak pozisyonu engellemeyi başardı.

İlgini Çekebilir
Cristiano Ronaldo Süper Lig'de dengeleri değiştirdi! Fenerbahçe, Beşiktaş...
Habere Git

Mickael Tırpan yerde kaldı

Maçta dikkati çeken bir pozisyonsa 83. dakikada yaşandı. Gelişen bir Kasımpaşa atağında Beşiktaşlı Atiba Hutchinson ile mücadeleye giren Mickael Tırpan belinden sakatlanarak yerde kaldı. Bu sırada top Beşiktaşlı Gedson Fernandes'in ayağına geldi.

Gedson Fernandes oyunu durdurdu

Beşiktaş futbolcusu, rakip defansı hazırlıksız yakamışken orta sahada ayağında topla durdu. Bunun üzerine hakem Zorbay Küçük maçı durdurarak Tırpan'ın tedavisi için sağlık görevlilerin sahaya girmesine izin verdi.

Beşiktaş tribünlerinden protesto

Gedson Fernandes'in oyunu durdurması ise Beşiktaş tribünlerinden büyük tepki aldı. Siya beyazlı taraftarlar ıslık ve yuhalamalarla oyunun durmasını protesto etti.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş sırtını yine Mert'e dayadı
Habere Git

Cem Dizdar'dan taraftara eleştiri

Fanatik gazetesi yazarı Cem Dizdar, 83. dakikaka yaşananları anlatarak taraftarın tutumunu eleştirdi. Dizdar, "Zorbay Küçük maçı durdurduğu an o güzelim İnönü ıslıktan yıkılıyordu! Acaba o ünlü ‘Beşiktaşlı duruşu’ bu muydu yoksa Fernandes’in davranışı mı?" dedi. 

Beşiktaşlı duruşu nedir?

Siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesinde Beşiktaşlı duruşu "Dürüstlük ve adalet kavramlarını her şeyin üzerinde tutmak, kazanmaktan önce cesaret, inanç ve azimle, ekip ruhu içerisinde mücadele etmek, rakiplere kayıtsız saygı göstermek, tevazuyu elden bırakmamak ve haksızın karşısında olmak" gibi pek çok erdemli unsuru içinde barındırmasıyla açıklanıyor.

Senin için hazırladığımız haberler