Gedson ile Salih Galatasaray derbisinde olacak mı? Burak Yılmaz açıkladı

Orhan Gülek
13.10.2023 - 12:53 | Son Güncellenme: 13.10.2023 - 12:59

Beşiktaş deplasmanda Galatasaray'ın konuğu olacak. Siyah-beyazlılarda teknik sorumlu Burak Yılmaz, sakatlığı bulunan Gedson ile Salih Uçan'ın son durumu hakkında konuştu.

Gedson ile Salih Galatasaray derbisinde olacak mı? Burak Yılmaz açıkladı

AJANSSPOR - HABER

Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında Galatasaray ile deplasmanda karşılaşacak olan Beşiktaş, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde çalışmalarını sürdürdü. Sabah saatlerinde yapılan antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Sorumlusu Burak Yılmaz, görevinin ve sorumluluklarının farkında olduğunu belirterek, takımdaki sakat oyuncuların durumuna da değindi.

"Sayısal olarak az kişiyle bir aradayız"

Galatasaray müsabakasının taktik çalışmalarını yapmak için milli takımlardan dönecek oyuncuları beklediklerini aktaran Yılmaz, “Bugün benim isteğim ve arzumla aramıza iki tane yeni hocamız katıldı. Bu arzumu kırmadıkları için yönetimimize de teşekkür ediyorum. Bu şekilde daha güçlü olacağımızı düşündük. Milli aralar her zaman çalışmak için bir avantaj gibi görünür ama sayısal olarak az kişiyle bir aradayız. Dünkü idmanda 12 kişiydik, bugün de 12 kişi ile çalışıyoruz. Aramıza altyapıdan da 2 oyuncuyu dahil ettik." dedi.

"Tam anlamıyla hazır olacağız"

Tamamen Galatasaray derbisine odaklandıklarını ifade eden Yılmaz, İnşallah milli takımdaki arkadaşlarımız da sakatlık yaşamadan dönerlerse perşembe günü bütün takımı bir araya getirmeyi planlıyoruz. Böylece cumartesi günü tam anlamıyla derbi maça hazır olacağız. Arkadaşlarımızın sağlıklı dönmesi halinde derbiye yüzde yüz hazır olacağız. Tüm ciddiyetimiz ve arzumuz ile Galatasaray maçına hazırlanıyoruz. Maça kadar en iyi taktiksel düşüncelerimizi arkadaşlarımıza aktarıp, tam anlamıyla hazır olacağız.” şeklinde konuştu.

"Yetişirlerse çok mutlu oluruz"

Aynı zamanda Gedson Fernandes ve Salih Uçan'ın sakatlığı hakkında konuşan Burak Yılmaz, "Sağlık ekibimiz, derbiye yetişmeleri için elinden geleni yapıyor. Yetişirlerse çok mutlu oluruz. Yetişmezse, onların yerine oynayacak oyuncular Beşiktaş oyuncusudur. Ben umutluyum ve mutluyum. Onların yerine oynayacak olanlar da ellerinden geleni yapacaktır." dedi.

"Bu süreç biraz zor olacak evet, farkındayız"

İçinde bulunduğu durumun ve sorumluluklarının farkında olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Benim futbolculuk hayatımda da hep zorluklar vardı. Şükürler olsun ki hep de bu zorlukların üstesinden gelmeyi başardım. Ama şu an başka bir görev ve tanım ile karşınızdayım. Bulunduğum bu pozisyonda da kendime güveniyorum. Ekibime ve arkadaşlarıma güveniyorum. Camiamıza yürekten inanıyorum. Bu süreç biraz zor olacak evet, farkındayız. Ama zor olan durumların üstesinden gelebildiğin sürece bir şeyleri başarabiliyorsun hayatta. Oyuncu arkadaşlarıma güveniyorum ve rahatım. Tabii görevimin bilincindeyim. Bu pozisyona layık olmaya çalışıyorum. Koca bir camiayı temsil ediyorum. Her şeyin farkındayım, taraftarlarımız hiç merak etmesin” değerlendirmesinde bulundu.

“Yeni hocalarımız, benim isteğim üzere buradalar”

Taktiksel ve fiziksel açıdan gelişimlerine olumlu katkı sağlayacak yeni antrenörleri takıma dahil ettiklerini dile getiren Yılmaz, “Toni Modric ve Hari Vukas hoca, yakından tanıdığım isimler. Her zaman kendileri ile iletişim halindeydim. Hatta geçen sene Lille - Marsiya maçını izlemeye gittiğimde Harris hoca ile görüşmem olmuştu. İletişimimizi koparmamıştık. Kendilerine de teşekkür ediyorum. Davetimize iştirak ettiler. Tabii burada büyük bir camia olmamızın da büyük etken olduğunu söylemek gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta Burak Yılmaz'ın yardımcısı Hari Vukas oldu
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler