Gedson, Kaan, Umut, Ljajic... Başkan Çebi, transferde son durumu anlattı

25.08.2021 - 17:46 | Son Güncellenme: 25.08.2021 - 22:57

Son dakika haberleri... Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde basın mensuplarına çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Gedson, Kaan, Umut, Ljajic... Başkan Çebi, transferde son durumu anlattı

AJANSSPOR - HABER

 

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Takımın gündem maddelerine yönelik önemli açıklamalarda bulunan Başkan Çebi, "Gedson Fernandes'le ilgilendik..." dedi. Sadece Gedson hakkında değil; Umut Meraş, Kaan Ayhan'la görüşmelerin devam ettiğini de açıklayan Çebi, Ersin'e gelen teklifleri az bulduğunu vurguladı. Öte yandan, "Çebi'yi sokakta görsem selam vermem" diyen Fikret Orman'a da cevap vereceğini söyledi. İşte, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin açıklamaları...

"Hocaları zorladığını ben de gözlemledim..."

Yabancı kuralına karşı olduğunu konuşmasının hemen başında tekrar eden Başkan Ahmet Nur Çebi: "Yabancı kuralının Beşiktaş’ı etkilemesinden ziyade Türk futboluna nasıl etkisi olacağını düşünmek lazım. Ben bu kararı tasvip etmiyorum. Türk futbolcular daha fazla forma şansı bulsun diye tasarlandığını düşünüyorum. TFF’yi de anlıyoruz. Onlar çok fazla A Milli Takıma katkı verebilecek oyuncu çıkmasını istiyorlar. Oyun içerisindeki 8+3 şeklindeki uygulamanın hocaları da zorladığını ben de gözlemledim" dedi.

"Şenol hocamızla da konuştum..."

A Milli Futbol Erkek Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş ile de bu meseleyi konuştuğunu belirten Çebi: "Hocamızla da bu konuyu konuştum. Ona da izah ettim. En olabilir şekliyle, ilk 45 dakika sahaya 8+3 ile çıkabilirsiniz ama 2. yarıda hocaları serbest bırakabilirsiniz. İkinci yarıda maçın gidişatına göre tavır alması gereken hocanın elini rahatlatabiliriz" diye konuştu.

"Yerli futbolcuları düşünüyoruz..."

Transfer sürecini Beşiktaş Futbol A.Ş. Genel Müdürü Ceyhun Kazancı'nın yönettiğini söyleyen Başkan: "Ağırlıklı olarak yerli futbolcuları düşünüyoruz. Ekonomik şartlardan ötürü gecikebiliriz. Bu konuda tercihlerimiz var. Minimum 1, maksimum 3 transferde kalmak" cevabını verdi. 

N'Sakala sahalara dönecek mi?

Gaziantep FK maçında yere yığılan N'Sakala için endişelendiğini belirten Başkan Çebi, oyuncunun sahalara dönüp dönmeyeceğini şu sözlerle yanıtladı:

 

"N’Sakala sevdiğimiz, önem verdiğimiz, geçen sene bize katkı vermiş bir oyuncumuz. Maçta onu öyle görmekten inanılmaz kötü etkilendim. Herkes de çok kötü etkilendi. Milli aradan sonra formayı giyecektir."

"Hocamıza güveniyoruz..."

Takımın genç oyunculara yönelip yönelmeyeceği sorusu üzerine Çebi, Sergen Yalçın'a duydukları güveni dillendirerek: "Gençlik aşısından kastınız futbolcu mu, yönetici mi? (Gülüyor) Mümkün olduğu kadar gençlerle oynamayı istiyoruz. Ama hocamıza çok güveniyoruz. Biz malzemeyi kendisinin eline verelim" diye konuştu. 

Fikret Orman hakkında...

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin kulübün eski başkanlarından Fikret Orman hakkında ne söyleyeceği de merak ediliyordu. Nitekim, Orman; Çebi için TGRT Haber'e verdiği demeçte: "Onu yolda görsem selam vermem" demişti. Başkan Çebi ise, Orman'a hitaben şu ifadeleri kullandı:

 

"Evet, Fikret Orman 2 yıl durup tekrar konuşmuş. Kendisine ilk divanda gereken cevabı vereceğim. Onun yaptığı gibi canı sıkıldığı zaman televizyonda konuşmayı tercih etmiyorum."

Ljajic'e teklif var mı?

Kadroda düşünülmeyen oyunculara teklif gelmediği için dert yanan Başkan, konunun yıllık ücretle ilgili olduğunu belirtti. Adem Ljajic'in Sampdoria'ya transfer olacağına ilişkin çıkan haberlere de: "Vallaha internet gibi herhalde gecikmeli geliyor haberler bize. Ljajic için teklif yok. İnşallah gelir. Onun adına mutlu oluruz. Onun da mutlu olmasını biz de isteriz" dedi. 

Gedson Fernandes transfer edilecek mi?

Başkan Çebi'nin bugünkü açıklamalarına ilişkin dikkat çeken bir diğer detay da Gedson Fernandes'in durumuydu. Beşiktaş Başkanı, konuya dair şu cevabı verdi:

 

"Evet Fernandes başarılı bir futbolcu. Almak için niyetlendik. Ama şu anda isteğimiz ortadan kalkmış durumda. Bugün için böyle bir isteğimiz kalmadı. Onu söyleyebilirim."

Hakemler, MHK ve TFF...

Gaziantep FK ile oynanan maçta Beşiktaş'ın bir penaltısının verilmediğini iddia eden Çebi: "Antep maçında Beşiktaş’ın penaltısının verilmediğini söyleyebilirim. Atlanıldığını düşünüyorum. VAR’a bile gidilmedi. Beni çok rahatsız etti açıkçası. Diğerleri de başka türlü söylüyor. Atıyorum, Fenerbahçe’nin rakipleri de kendilerinin penaltılarının verilmediğini söylüyor. Bizim gibi diğer takımların da şikayetçi olması düşündürücü. Daha sezonun başındayız. Sonuna kadar böyle giderse yandık. Bunlar TFF ve MHK’nın konuları. Ama bu böyle giderse, Beşiktaşlıların sesinin çıkma mecburiyeti olacaktır." dedi. 

Kaan Ayhan ve Umut Meraş gündemde mi?

Konuşmasının başında, kulübün yerli oyuncu arayışında olduğunu belirten Ahmet Nur Çebi, Kaan Ayhan ve Umut Meraş'a dair: "Kaan ve Umut sorusuna dolaylı bir şekilde cevap verdim. Ama tatmin olmadın farkındayım. Her ikisine dair isteğimiz devam ediyor. Gurur duyuyorum onlarla çünkü hepsi doğru isimler. Bizi güzel temsil ediyorlar. Bize bırakmıyorlar ama uğraşıyoruz" diye konuştu.

Çebi, 'yıldız transfer' sorusunu da: "Yıldız bir transfer… Yok olmaz… Yıldızdan ne beklediğin önemli… Bu saatten sonra Beşiktaş’a katkı verebilecek yerli isimler üzerinde çalışıyoruz. Olabilirse bunlar olacak" şeklinde yanıtladı. 

"Umarım iyi bir kura çekeriz..."

Beşiktaş'ı yakın gelecekte bekleyen bir diğer konu ise, Avrupa Şampiyonlar Ligi. Turnuvaya doğrudan katılım gösterecek temsilcimiz, 27 Ağustos Cuma günü hangi gruba düşeceğini öğrenecek.

 

İstanbul'da düzenlenecek kura öncesi, Başkan Ahmet Nur Çebi şöyle konuştu: "Valla Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaş’ın performansı biliniyor. Biz alışığız. Umarım iyi bir kura çekeriz. Futbolda şans da önemli biliyorsunuz. Umarım şanslı bir kura çekeriz. Ama yaptığımız transferler de tabii bu yöndeydi. Şampiyonlar Ligi’ni de göz önünde bulundurduk. Ülke puanına da çok ihtiyacımız var."

"Ersin'e verilen rakamları biz az görüyoruz..."

Konuşmasının sonunda genç kaleci Ersin Destanoğlu'nun Fransa'ya transfer olup olmayacağını cevaplayan Beşiktaş Başkanı: "Ersin’e verilen rakamları biz az görüyoruz. O bizim için çok kıymetli. Forma rekabetini kim kazanırsa o alır. Biz onların rahat çalışabilecekleri kadroyu kurduk. Teklif vardı Ersin’e ama az geldi. Az geldi az. Çocuğumuz daha kıymetli bizim için" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler