Beşiktaş Gedson Fernandes'ten Sonra Galatasaraylı Onyekuru'nun Peşinde

Akın Ungan
24.04.2022 - 15:09 | Son Güncellenme: 24.04.2022 - 19:17

Beşiktaş, Gedson Fernandes'in ardından eski Galatasaraylı Henry Onyekuru'yu istiyor. Olympiakoslu oyuncunun transferi için Valerien Ismael'den onay bekleniyor.

Beşiktaş Gedson Fernandes'ten Sonra Galatasaraylı Onyekuru'nun Peşinde

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon beklenenin altında kalan Beşiktaş, gelecek sezon için transfer hazırlıklarına başladı. Yaz transfer döneminde takımın gol yollarındaki sorununu çözmeyi planlayan Siyah-Beyazlılar, Gedson Fernandes'in ardından bir eski Galatasaraylı'ya daha yöneldi.

Ara transfer döneminde Gedson flörtü

Ara transfer sezonu boyunca Galatasaray, eski oyuncusu Gedson Fernandes ile ilgilenmiş, oyuncunun Benfica'dan kiralanması konusunda yoğun mesai harcamıştı. Yabancı sınırı ve ekonomik engellerden dolayı transfer bir türlü gerçekleşememiş ve Sarı-Kırmızılılar oyuncudan vazgeçme noktasına gelmişti.

Beşiktaş devreye girdi Gedson Rize'ye gitti

Galatasaray'ın transferi noktalayamadığı anda Beşiktaş devreye girerek, Portekiz ekibi Benfica ile gelecek sezon için anlaşma sağladı ve oyuncunun 6 aylığına kiralanması için Rizespor'u önerdi. Benfica ile Karadeniz ekibi anlaşınca Gedson, Rize yolcusu oldu. Beşiktaş'ın bu hamlesi Türk spor gündemine bomba gibi düşerken Cimbom taraftarı yönetimine tepki gösterdi.

Beşiktaş bir Cimbomlu'ya daha kanca taktı

Beşiktaş, Cyle Larin ile yaşadığı sözleşme krizinin ardından, oyuncunun takımdan ayrılması durumunda alternatif oluşturmak için çalışmalarına başladı. Bu noktada Süper Lig'i tanıyan ve etkinliğini kanıtlamış bir oyuncuya yönelen Kara Kartal, Akşam'ın haberine göre Gedson gibi yine eski bir Galatasaraylı Henry Onyekuru'yu listesine aldı.

Hocanın onayı bekleniyor

Haberde yer alan bilgilere göre Beşiktaş, Onyekuru için girişimlere başlarken, transferi bitirmek için yeni teknik direktör Valerien Ismael'in onayını bekliyor. Ismael'in onay vermesi durumunda Siyah-Beyazlılar, Onyekuru'nun kulübü Olympiakos ile görüşmelerine hız katacak.

Onyekuru'nun kariyeri

İlk olarak 2018 yazında Premier Lig ekibi Everton'dan Galatasaray'a kiralık olarak gelen Onyekuru, sezon sonunda Monaco'ya 13,5 milyon Euro'ya transfer olmuştu. Cimbom, Fransız ekipten Ocak 2020'de tekrar oyuncuyu kiraladı. Onyekuru Galatasaray'da geçirdiği 2 sezonun ardından 4,5 milyon Euro karşılığında Olympiakos'a gitti.

Galatasaray karnesi

Galatasaray kariyeri boyunca 71 karşılaşmada görev alan 24 yaşındaki kanat oyuncusu, 22 kez rakip fileleri havalandırırken, 12 defa da takım arkadaşlarına gol pası vermeyi başardı.

İlgini Çekebilir
Volkan Demirel'den sürpriz transfer hamlesi!
Habere Git

Bu sezonki performansı

Bu sezon Olympiakos forması ile 27 maça çıkan Onyekuru, 1 gol, 1 asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler