Genç NBA Oyuncusu 12 Ayrı Suçtan Mahkemeye Çıkarıldı

26.01.2022 - 01:23 | Son Güncellenme: 26.01.2022 - 01:29

Ulusal Basketbol Ligi (NBA) ekiplerinden, New Orleans Pelicans’ın genç oyuncusu Jaxson Hayes, 12 ayrı suçtan mahkemeye çıkarıldı. Hayes'in suçu neydi?

Genç NBA Oyuncusu 12 Ayrı Suçtan Mahkemeye Çıkarıldı

ESPN’in iddialarına göre New Orleans Pelicans’ın 20 yaşındaki basketbolcusu Jaxson Hayes, içinde aile içi şiddet, polis memuruna darp ve tutuklamaya direnmenin de dahil olduğu 12 ayrı suçtan mahkemeye çıkarıldı.

Geçen yaz tutuklanmıştı

Jaxson Hayes 28 Temmuz tarihinde Los Angeles’taki bir evde, sevgilisinin bir kuzenini arayarak Hayes’in kendisine şiddet uyguladığı ve bağırdığını söylemesi üzerine tutuklanmıştı. Olaydan yayınlanan görüntülerde olay yerine giden polis Hayes ve kız arkadaşı ile konuştuktan sonra Hayes’in eve girmesine izin vermedi. Eve geri girmek için direnen genç basketbolcu ve polis arasında tartışma çıktı ve Hayes tutuklandı.  

Polis hakkında soruşturma başlatıldı

Hayes’in fevri tavırları üzerine genç basketbolcuya müdahale eden polisin sert müdahalesi soruşturmaya neden oldu. Los Angeles Polis Departmanı, genç basketbolcuyu yere yatıran daha sonrasında ise dizi ile boynuna baskı yapan polis memuru hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Genç basketbolcuyu nefessiz bırakan müdahalede bulunan polis memuru başka bir polisin araya girmesi ile geri çekilmiş Hayes ise bunun üzerine ‘’Ben kutsanmış bir ruhum.’’ demişti.  

Suçlamalar ocak ayında yapıldı

Aktarılan bilgilere göre Hayes aralarında vandalizm, hayat arkadaşına darp, haksız tutuklama, özel mülkiyete izinsiz girme, tutuklamaya direnme, polis memuruna darp ve aile içi şiddetin de bulunduğu 12 ayrı suçlama ile ocak ayında karşı karşıya kaldı.

Takımı açıklama yaptı

Jaxson Hayes hakkındaki suçlamaların ardından açıklama yapan New Orleans Pelicans şunları söyledi: Pelicans, suçlamalar yapılmadan önce bu konuyu NBA ile görüştü. Çalışmalar devam edecek.’’

New Orleans Pelicans’ta Hayes

Jaxson Hayes bu sezon takımı New Orleans Pelicans için 33 maça çıktı. Çıktığı maçlarda ortalama 14,1 dakika alan Hayes’in istatistikleri ise şu şekilde: 7 sayı, 3,5 ribaunt, 0,4 asist, 0,4 top çalma ve 0,7 blok. Pelicans ile 22 milyon dolar karşılığında 4 yıllık imza atan Hayes anlaşmasının üçüncü yılında.

Senin için hazırladığımız haberler