Genç şampiyon Toprak, Sofuoğlu'na emanet

29.06.2015 - 11:28 | Son Güncellenme: 29.06.2015 - 11:28

Avrupa Superstock 600 Şampiyonası'nda sezon bitimine iki yarış kala şampiyonluğunu ilan eden milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu'nun menajerliğini Kenan Sofuoğlu yürütecek.

Genç yetenek Toprak'ın kariyer planınını, bundan böyle Türk motosikletinin en önemli temsilcisi Sofuoğlu yapacak.

İlk Avrupa şampiyonluğuna İtalya'da ulaşan 18 yaşındaki milli motosikletçi Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Süpersport Şampiyonası'nı 3 kez kazanan Sofuoğlu'nun çizdiği yoldan ilerleyeceğini söyledi.

Toprak, Sofuoğlu'nun artık menajerliğini üstleneceğini belirterek, "Menajerimin Kenan ağabey olacağını duyunca gözüm kapalı kabul ettim. İdolüm olan, hayranlık duyduğum dünya şampiyonu menajerliğimi yapacak, daha ne olsun" dedi.

Sofuoğlu'nun, yurt dışında kendisi için anlaşmalar yaptığını anlatan Toprak, "Gelecek yıl Superstock 1000 serisinde yarışacağım. Superstock 1000'de şampiyon olup, Superbike kategorisine geçmeyi planlıyoruz. Kenan ağabeyin çizdiği yoldan devam edeceğim. Dünya şampiyonu bir yol çiziyorsa onu dinlemek, gitmek lazım" diye konuştu.

"Tek Teker Arif" lakaplı Arif Razgatlıoğlu'nun oğlu genç motosikletçi, dünya şampiyonu Sofuoğlu'nun kendisi için ayrı bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Benim Avrupa'da yarışmamda Kenan ağabey ve federasyon başkanımızın çok desteği oldu. Kenan ağabey ile birlikte antrenman yapıyoruz. Herkese dünya şampiyonuyla antrenman yapmak nasip olmaz. İki senedir çok yakınız. Aynı takımda yarışıyoruz. Takım içinde hem psikolojik hem de teknik anlamda çok yardımcı oluyor. Beni Superbike şampiyonu yapma hedefi var. Bayrağı bana devretmeyi düşünüyor. Devralacağım bayrağı daha ileri taşımak istiyorum."

-"Toprak'a yardımcı olacağım"
Kenan Sofuoğlu ise dünyanın Toprak'ın başarısından bahsettiğini vurguladı. Sofuoğlu, Toprak adına görüşmeler yaptığını belirterek, "Gelecek yıl da Kawasaki Pucetti takımında birlikte yarışmaya devam edeceğiz" dedi.

Toprak Razgatlıoğlu'nun geleceğinin çok parlak olduğunun altını çizen Sofuoğlu, şunları kaydetti:

 "Artık menajerliğini yapıyorum. Federasyon, değer verdiğim ağabeylerim ve Toprak böyle istedi. Toprak, hem başarılı hem de karakterli bir sporcu. Profesyonel olarak kendisine yardımcı olacağım. Benim 2 yıl sonra spor kariyerimle ilgili ne karar vereceğim belli değil. Toprak'la çalışmaya devam edeceğim."

Senin için hazırladığımız haberler