Genç Semih Fenerbahçe'de!

18.11.2020 - 15:57 | Son Güncellenme: 18.11.2020 - 16:00

Son dakika Fenerbahçe haberleri... TFF Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, Semih Şentürk'ün Futbol Akademisi Antrenörü olarak göreve başladığını açıkladı. Sarı-lacivertli takım yaptığı paylaşımda "Yuvana Hoş Geldin Semih Şentürk" ifadesini kullandı. İşte detaylar...

Genç Semih Fenerbahçe'de!

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe, eski futbolcularından Semih Şentürk'ün Futbol Akademisi Antrenörü olarak göreve başladığını açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Fenerbahçe formasını ‘Genç Semih’ olarak yıllarca sırtında taşıyan Semih Şentürk, kariyerine Fenerbahçe Futbol Akademisi’nde genç sporcularımızı yetiştirerek devam edecek.

Kendisine Fenerbahçe Futbol Akademisi Antrenörü olarak yeni kariyerinde başarılar dileriz" ifadesi kullanıldı.

Ali Koç, Emre Belözoğlu ve Tahir Karapınar'a teşekkür

12 yıl Fenerbahçe A takımında forma giyen Semih Şentürk  sosyal medya hesabından duygularını şöyle paylaştı:

"1999 yılında kapısından girip; büyüdüğüm, yetiştiğim, formasını giydiğim, çocukluk hayalime eriştiğim sonrasında milli takıma kadar yükseldiğim Fenerbahçe'me gelecek nesilleri yetiştirmek üzere geri döndüğüm için çok mutluyum. Beni bu göreve layık gören başkanımız Ali Koç’a, sportif direktörümüz Emre Belözoğlu’na, alt yapı koordinatörümüz Tahir Karapınar’a teşekkürlerimle."

Gol kralı oldu

Fenerbahçe’de 'nöbetçi golcü' lakabı bilinen Semih Şentürk futbol kariyerinde Fenerbahçe’nin yanı sıra Antalyaspor, Başakşehir ve Eskişehirspor takımlarında da forma giydi. 2018 yılında futbol hayatına nokta koyan tecrübeli isim sarı lacivertli forma altında 5 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası, 2 Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

Semih Şentürk 2007/2008 sezonunda Süper Lig’de 2006/2007 sezonunda ise Türkiye Kupası’nda gol kralı oldu.

37 yaşındaki futbol adamı altyapısından A takıma çıktığı Fenerbahçe’de Süper Lig, Türkiye Kupası ve Avrupa’da 270 maçta 84 gol 54 asistlik performans sergiledi. Sarı lacivertli takımın simge isimlerinden bir haline gelen Semih Şentürk Fenerbahçe’nin 2008 yılında şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale çıktığı kadroda yer alıyordu.

Sarı lacivertlilerin efsane oyuncusu Alex De Souza başta olmak üzere dönemin futbolcuları tarafından en çok sevilen isimlerden olan Semih Şentürk saha içinde performansı ile göz doldururken saha dışında da takım arkadaşları ile şakalaşmaları ve eğlenceli vakitler geçirmesi ile de biliniyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler