Genç Türk için transferde Manchester derbisi!

17.03.2021 - 15:36 | Son Güncellenme: 17.03.2021 - 15:43

Barcelona, Real Madrid, Juvenutus ve Borussia Dortmund gibi devleri peşinden koşturan Rapid Wien’li Yusuf Demir için son olarak Premier Lig’in ezeli rakipleri Manchester United ve Manchester City de devreye girdi. Almanlar transferde hangi kulübün avantajlı olduğunu duyurdu. İşte ayrıntılar...

Genç Türk için transferde Manchester derbisi!

AJANSSPOR-HABER

Avusturya’da oynayan bir Türk futbolcu şimdiden Avrupa transfer piyasasının gözdesi haline geldi. Rapid Wien takımında forma giyen Yusuf Demir, bu sezon gösterdiği performansla adeta paylaşılamıyor.

Bild, Yusuf için İngilizlerin de sırada olduğunu duyurdu

Henüz 17 yaşında olan gurbetçiyi Juventus, Borussia Dortmund, Real Madrid ve Barcelona gibi devlerin listesine aldığı dış basına konu olmuştu. Alman gazetesi Bild, genç yetenek için Manchester United ile Manchester City’nin de devreye girdiğini yazdı.

Bu sezon Rapid Wien'de 6 gol attı

Haberde sözleşmesi 2022 yılında bitecek olan Yusuf için Manchester United'ın bir adım önde olduğu ifade edildi. 10 numara pozisyonunda oynayan gurbetçi, bu sezon Rapid Wien formasıyla lig kupa ve Avrupa’da 24 maça çıkıp, 6 gol 2 asistlik performans sergiledi.

Yusuf Demir hangi milli takımı seçecek?

2003 doğumlu olmasına rağmen futboluyla büyük yıldızları aratmayan Yusuf Demir’in Avusturya mı yoksa Türk Milli Takımı’nı mı tercih edeceği de şimdiden tartışma konusu oldu. Avusturyalılar, kendi liginde oynayan gurbetçimizi 2022 Dünya Kupası Eleme maçları için aday kadroya çağırarak bir adım öne geçti.

Yusuf Demir Türk Milli Takımı'nda oynayacak mı?

Ancak FIFA’nın kabul ettiği karara göre, 21 yaşın altındaki futbolcular, 3 maç kuralını aşmadıkları sürece bağlı bulundukları ülke federasyonunu değiştirme hakkına sahip. Yani, Avusturya Milli Takımı’nın kamp kadrosuna davet edilen Türk asıllı Yusuf Demir, bu kuraldan faydalanıp Türkiye için oynayabilir. 

 

BARCELONA'NIN İSTEDİĞİ YUSUF DEMİR İÇİN HALA BİR ŞANS VAR

Senin için hazırladığımız haberler