Genç yaşında kariyer yaptı, şimdi ise milli forma hayali kuruyor!

29.03.2018 - 13:39 | Son Güncellenme: 29.03.2018 - 13:39

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 14 yaşındaki masa tenisçisi Arzusu Ceyhan, elde ettiği derecelerle milli takım kadrosuna girmeyi başardı. Hedeflerini anlatan Ceyhan, “Hep hayalini kurduğum bu formayı yıllarca üzerimde taşımak istiyorum” açıklamasını yaptı.

Milli Takım kadrosuna girmeye hak kazandı

İzmir Büyükşehir Belediyespor’un masa tenisindeki son cevheri Arzusu Ceyhan, genç yaşına rağmen önemli bir kariyerin sahibi oldu. Geçen sezon Çifler Türkiye Şampiyonasında küçük kızlar kategorisinde Türkiye şampiyonu, en iyi 12'ler’de Türkiye ikincisi, küçük takımlarda ise Türkiye üçüncüsü olan Arzusu Ceyhan, yeni yılın ilk döneminde de küçüklerde adını ülkemizin en iyi 16 masa tenisçisi arasına yazdırdı. Ceyhan, İstanbul'da düzenlenen Yıldızlar En İyiler 1. Etap Yarışmasındaki başarısıyla milli takım kadrosuna girmeye hak kazandı.

“Ay-yıldızlı formayı yıllarca taşımak istiyorum”

Masa tenisine 7 yaşında ilkokulda başladığını belirten Arzusu Ceyhan, “Okul seçmelerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Masa Tenisi Antrenörü Cemal Bektaş beni gördü ve kulübe çağırdı. İzmir Büyükşehir Belediyespor'da masa tenisine başladığım günden itibaren çok çalıştım. Yedinci yılımı geride bırakırken birçok madalya kazandım. Küçükler kategorisinde daha önce 3 kez milli takım temel kampına katılmıştım. Şimdi milli takım kampına seçildim. Bu çok güzel bir duygu. Bir sezon boyunca kendimi maçlara en iyi şekilde hazırlayıp hep hayalini kurduğum ay-yıldızlı formayı yıllarca üzerimde taşımak istiyorum” diye konuştu.

“Gurur verici”

Arzusu Ceyhan'ın gelecek vaadeden bir sporcu olduğunu vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediyespor Masa Tenisi Antrenörü Cemal Bektaş ise şunları söyledi: “Onu ilk izlediğimde, oyun tekniği beni etkilemişti. Bu yüzden kendisini kulübümüzün bünyesine kattık. Antrenmanlarda çok çalışarak kısa sürede kendini kanıtladı ve madalyalar kazanmaya başladı. Katıldığı turnuvalarda kendinden yaş olarak daha büyük rakiplerini yendi. Oyun stilinin hızlı ve farklı olması rakiplerinin onu çözmesini zorlaştırıyor. Kazandığı madalyalar kadar, milli takım kadrosuna davet edilmesi de gurur verici.”

Senin için hazırladığımız haberler