Anthony Edwards'ın Homofobik Sözlerine NBA’den Ceza

Akın Ungan
21.09.2022 - 23:14 | Son Güncellenme: 21.09.2022 - 23:23

NBA, Minnesota Timberwolves'ta forma giyen genç basketbolcu Anthony Edwards’a homofobik sözleri yüzünden 40 bin dolar para cezası verdi. İşte detaylar.

Anthony Edwards'ın Homofobik Sözlerine NBA’den Ceza

Ulusal Basketbol Ligi’nin (NBA) Batı Konferansı ekiplerinden Minnesota Timberwolves’un genç yıldızı  Anthony Edwards’ın homofobik paylaşımı cezayı getirdi. NBA, 21 yaşındaki basketbolcuya 40 bin dolar para cezası verdi.

Sözleri tepki çekti

Amerikalı basketbolcu Anthony Edwards geçtiğimiz hafta Instagram üzerinden yaptığı paylaşım ile tepkilerin odağı oldu. Kendisini takip eden 1,2 milyon kişi ile paylaştığı hikâyede bir grup erkeği kayda alan Edwards "Adamım şu ...... bakın. İçine doğduğum dünyaya bak" diyerek videonun üzerine "Bu herifler değişik" yazmış ve gülmüştü.

Timberwolves’un genç oyuncusunun paylaşımı sonrası birçok Instagram ve Twitter kullanıcısı Edwards’ın homofobik sözlerine ve başkalarını izinsiz videoya almasına tepki gösterdi.

"Ben bundan iyi yetiştirildim"

Gelen yoğun tepkiler sonrasında açıklama yapan Edwards, Twitter üzerinden yaptığı özür paylaşımında şunları kaydetti: "Söylediklerim olgunlaşmamış, kırıcı ve saygısızdı ve inanılmaz derecede üzgünüm. Benim veya herhangi birinin böyle incitici bir dil kullanması kabul edilemez, bunun hiçbir mazereti olamaz. Ben bundan daha iyi yetiştirildim!"

Ceza geldi

Anthony Edwards yaptığı homofobik payaşım sonrası NBA tarafından ceza aldı. NBA, tepki çeken Edwards’ı sosyal medyada homofobik bir dil kullanması nedeniyle 40 bin dolar para cezasına çarptırdı.

Tek ceza alan o değil

Homofobik bir dil kullanmak sebebiyle ceza alan Anthony Edwards bu konuda yalnız değil. NBA yıldızlarından Kevin Durant, Amerikalı aktör Michael Rapaport’a Instagram üzerinden yazdığı homofobik, kadın düşmanı ve saygısız bir dil içeren mesajların ortaya çıkmasının ardından NBA tarafından 50 bin dolar para cezasına çarptırılmıştı.

Anthony Edwards kimdir?

5 Ağustos 2001’de Atlanta, Amerika Birleşik Devletleri’nde dünyaya gelen Anthony Edwards basketbol kariyerine ortaokul zamanlarında adım attı. Lisede de basketbola ilgisi devam eden 21 yaşındaki basketbolcu 2020’deki NBA seçmelerinde takımı Minnesota Timberwolves tarafından ilk sırada seçildi. 2 sezondur NBA forması giyen Edwards’ın ortalamaları ise şu şekilde: 33,2 dakika, 20,3 sayı, 4,7 ribaunt, 3,4 asist, 1,3 top çalma ve 0,6 blok.

Senin için hazırladığımız haberler