Gençler ve Altyapı Balonu

27.11.2019 - 12:53 | Son Güncellenme: 27.11.2019 - 13:55

Büyük Takımlarımıza göz atıyoruz. Sakatlıklardan bellerini doğrultamıyorlar. Fenerbahçe’de Vedat sakatlanıyor. Tam Mevlut oynar dendiğinde Mevlut da sakatlanıyor. Aynı durum Falcao – Andone’de yaşanıyor.

Beşiktaş’ta forvetin yedeği bile yok… BurakYılmaz sakatlandığında Güven oraya kaydırılıyor. Ne Güven ne de diğer alternatifler forvete ilaç olamıyor.

Şimdi şu soruyu sormanın zamanı geldi de geçti bile. Altyapıdan 5 senede 1 dahi olsa bir tane oyuncu üretemiyorsanız bu yapıda bir çarpıklık var o halde…

Her yeni yönetim altyapıyı dirilteceğiz diye göreve başlayıp senelerce transferle gemiyi yürütüp diğerine devrediyor. Taş üstüne taş koyan yok. Sonra da oyuncu bonservis bedeli, menajer parası diye yana yakıla ağlaşmalar, samimiyetsiz açıklamalar….

Süper Lig’de bir takımın 28 kişilik kadrosunun 14’ü yerli olmak durumunda. Maç kadrosundaki 18 kişinin 11’i yabancı ‘si Türk pasaportlu sahaya Çıkabiliyor. Bu 7 Türk oyuncunun birisinin ise altyapıdan yetişmesi şartı var. O altyapıdan yetişen oyuncuyu sahada gören var mı? Nerede bu gençler?

Özellikle 3 büyük kulübün altyapısı çalışmıyor. Sistem belli ki bozuk. Bunu düzeltmeye yönelik bir çalışma var mı? Elbette yok, ya da o kadar cılız ki aynı tas aynı hamam devam ediyoruz.

Ben 3 büyüklerin yöneticisi olsam altyapı hocalarını çekerim kenara ve ‘’Bana 2 sene içerisinde A Takımda oynayacak kalitede bir oyuncu üretip, yetiştirip getirmezseniz sizinle işim biter. Ne gerekiyorsa söyleyin sağlayalım.Bunu yaparsanız da size özel prim hazır’’ derim. Bu düzen böyle gittikçe paralar saçılmaya üretim yapılmamaya devam eder. Tabi Kulüpler de batmaya…

Senin için hazırladığımız haberler