Gençlerbirliği cephesinden Berat Özdemir açıklaması! Satıldı...

02.01.2021 - 23:35 | Son Güncellenme: 03.01.2021 - 18:31

Son dakika Trabzonspor transfer haberleri... TFF Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği Kongre Üyesi Mehmet Soylu, Berat Özdemir'in transfer olduğunu açıkladı. 22 yaşındaki oyuncunun ismi uzun süredir Trabzonspor ile anılıyordu. İşte detaylar...

Gençlerbirliği cephesinden Berat Özdemir açıklaması! Satıldı...

AJANSSPOR-HABER

Gençlerbirliği Kongre Üyesi Mehmet Soylu, sosyal medya hesabından Berat Ayberk Özdemir'in satıldığını açıkladı. 

Soylu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Berat 2.5 milyon Euro'ya satıldı

"Arkadaşlar Berat hakkında bilgi vereyim. Berat satıldı. 2.5 milyon Euro bedel karşılığında. 1 milyon Euro peşin. Kalan 1.5 milyon Euro Mayıs’ta. %20 yetiştirme payımız olacak. Gelen para yabancı topçular üzerinden birilerinin cebine gidecek. Bizler iki maç yenince susacağız. Durum bu.

"Alacaklarını ödemek için mi satıyoruz genç yeteneklerimizi?"

Yönetime soruyorum Bogdan Stancu, Floyd Ayite, Mattias Johansson yarın neden oynamayacak? Alacaklarını ödemek için mi satıyoruz genç yeteneklerimizi?"

13 maç 3 gol

Bilindiği üzere oyuncunun ismi uzun süredir Trabzonspor ile anılıyordu.

Öte yandan kulübüyle olan sözleşmesi 2022 yılına kadar devam eden 22 yaşındaki orta saha oyuncusu; bu sezon forma giydiği 13 maçta 3 gol kaydetti.

Berat Özdemir kimdir?

23 Mayıs 1998, Kayseri Melikgazi doğumlu. Ailenin tek çocuğu. Annesi diş teknisyeni, babası askerdi, emekli oldu. Babasının mesleği gereği çok dolaştı. Kayseri'de doğdu ama Ankara'da, Siirt'te, bir dönem de Atina'da yaşadı. Babası aslen Konyalı, annesi ise Trabzon Maçkalı.

4 dil biliyor

Yabancı dillerle arası iyi olan Özdemir, "Atina'dayken Yunancam fena değildi ama şimdi konuşamam. Fransızcam ve İngilizcem ise gayet iyi. Şimdilik iki dil yetiyor (gülüyor)" ifadelerini kullanmıştı. 

Oynadığın mevki itibarıyla kendine örnek aldığı, beğendiğin oyuncular var mı?

Berat beğendiği oyuncular olarak, "Elbette var… Busquets, Casemiro ve Fabinho… Busquets'in Barcelona'dan başka bir kulüpte aynı performansla oynayabileceğini düşünmüyorum ama Barcelona'nın sistemi içinde çok önemli bir oyuncu. Ne çok çabuk ne de çok süratli bir oyuncu ama fiziksel olarak bacakları uzun ve bu sayede kesici özelliği çok yüksek. O kadar agresif bir oyuncu da değil ama çok az top kaybıyla oynayabiliyor. Casemiro'nun agresif oyununu seviyorum. Fabinho'nun da alan kapatmasını ve topla oynama becerilerini çok beğeniyorum. Hepsinin farklı özelliklerinden bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Maçlardan önce bile oyuncuların videolarını izlerim. Kendimi motive etme şekillerimden birisi de budur" dedi. 

Hangi ligi hayal ediyor?

"Hangi ligde oynamak istiyorsun?" sorusuna ise şu yanıtı vermişti 22 yaşındaki oyuncu:

"İspanya ve Almanya liglerini… İtalya'da biraz daha fazla kuvvet önemli. Futbolun Şampiyonlar Ligi Premier Lig ama İngiltere'de çok yağmur yağıyor ve ben o havayı sevmiyorum (gülüyor). İspanya ve Almanya'da ise toplu oyunun daha keyif verici oynandığını düşünüyorum. Şaka bir yana Almanya'da oynarsam inşallah oradan da Premier Lig'e geçebilirim (gülüyor)."

Senin için hazırladığımız haberler