Gençlerbirliği'nde 40 yıllık "Cavcav saltanatı" bitti

10.06.2021 - 14:44 | Son Güncellenme: 10.06.2021 - 15:00

Son dakika haberleri... Başkent futbolunun ekol kulübü Gençlerbirliği'nde 40 yıldır süregelen "Cavcav hakimiyeti" sona erdi. Kulüp, Niyazi Akdaş'ı yeni başkan olarak belirledi. İşte detaylar...

Gençlerbirliği'nde 40 yıllık "Cavcav saltanatı" bitti

AJANSSPOR - HABER

 

1981 yılında kulübün başkanlığını ölene kadar sürdüren İlhan Cavcav'dan 2017'de koltuğu devralan oğlu Murat Cavcav, bugün yapılan seçimlerden sonra başkanlığı Niyazi Akdaş'a bıraktı. Böylece Gençlerbirliği'ndeki 40 yıllık Cavcav Ailesi saltanı son buldu. 

"İşte Gençlerbirliği'nin duruşu bu!"

Gençlerbirliği’nin yeni başkanı Mehmet Niyazi Akdaş oldu. İlhan Cavcav Tesisleri’nde gerçekleştirilen seçimli olağanüstü genel kurula tek aday olarak giren Akdaş, yaklaşık 300 delegenin katıldığı seçimde 197 oy alarak başkan seçildi. Daha sonra açıklamalarda bulunan Başkan Akdaş, “Bizlere yakışır bir şekilde kongremizi tamamladık. Hepinize katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim. İşte Gençlerbirliği’nin duruşu bu; problemsiz, hadisesiz bir genel kurul. Yeni bir dönem başlıyor. Kulübümüz için yeni bir sayfa açıyoruz. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte; katılımcı, paylaşımcı, şeffaf, dürüst, çalışkan ve idealleri olan bir süreci inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

"Emaneti teslim aldık..."

Gençlerbirliği’ni kısa sürede aydınlık günlere taşıyacaklarını aktaran Akdaş, “Emaneti teslim adlık. Layık olduğu yere taşıma gayreti içerisinde olacağız. Bu kulüp için dökeceğimiz her alın teri, her emek bizi yarınlarına taşıyacağımız mutlu ve şerefli miras olacaktır. Elbette zor günlerimiz olacaktır. İnanıyorum ki sizlerle birlikte kısa süre sonra aydınlık günlere gireceğiz. İyi işler yapmaya gayret edeceğiz. Kulübün menfaatlerini daimi kollayacağız. Bilmenizi isterim ki önümüz açıktır. İnandık, başaracağız. Başarı bizim olacaktır. Bizleri bu göreve layık gördüğünüz için şahsım ve ekip arkadaşlarım adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

"Gençlerbirliği'ni sevmekten vazgeçmedim!"

Son 4 yıldır Gençlerbirliği'ne hizmet eden Murat Cavcav, kulübe başkanlık yaptığı süreçte çok fazla eleştirilere maruz kaldığını belirterek: “Eleştirilecek pek çok nokta muhakkak var ancak şunu bilmenin gönül rahatlığıyla görevimden ayrılıyorum; Ne Gençlerbirliği’nin bir kuruşuna tamah ettim ne de Gençlerbirliği’nin menfaatini kendi menfaatimden geride tuttum. Benim için hep Gençlerbirliği vardı, ilk Gençlerbirliği vardı. Eleştirmek, hakaret etmek, yaftalamak, çamur atmak kolay. Bu 4 yıl boyunca hem içerde, hem dışarda sürekli hedef oldum. Ben Gençlerbirliği’ni sevmekten vazgeçmedim." dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler