Gençlerbirliği’nde Mustafa Dalcı ve Barış Alıcı'dan kazanma sözü

Orhan Gülek
17.11.2022 - 15:06 | Son Güncellenme: 17.11.2022 - 15:08

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Dalcı ve takımın orta saha oyuncusu Barış Alıcı, ligdeki durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar

Gençlerbirliği’nde Mustafa Dalcı ve Barış Alıcı'dan kazanma sözü

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, 14’üncü hafta mücadelesinde deplasmanda karşılaşacağı Altay maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Gençlerbirliği İlhan Cavcav Tesisleri’nde devam eden hazırlıklar kapsamında yapılan idman öncesi göreve yeni gelen teknik direktör Mustafa Dalcı ile futbolcular Muhammed Bayır ve Barış Alıcı basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Gençlerbirliği’nin Türk futbolunda önemli bir yeri olduğunu ama mevcut konum itibarıyla zor bir durumda bulunduğunu ifade eden teknik direktör Mustafa Dalcı, yapılan istişarelerle gereken eylemleri en kısa sürede hayata geçireceklerini söyledi.

"Gerçekçi olmak lazım"

Kulüp olarak içinde bulundukları durumdan kurtulmak için doğru işler yapacaklarına inandığını belirten Dalcı, "Gerçekçi olmak lazım. İlk yarının bitmesine 6 maç var. Mevcut kadromuzla bu 6 maçta ben ve ekibim bütün puanlara talibiz. Bu anlayışta olmamız gerekiyor, oyuncuya bunu inandırmak gerekiyor. Bu 4’üncü antrenmanım. Kendileriyle mini toplantılar halinde görüşmelerimizi yaptık. Onlar bizi biz onları tanımaya çalışıyoruz. Futbol dünyası içerisinde biz oyuncularımızın yeteneklerini biliyoruz. Sosyal anlamda da tanımak gerekiyor. Onlarla birlikte doğru işler yapacağımızı düşünüyoruz.

Bu 6 maça çok doğru hazırlanmamız lazım. Her maç kendi içerisinde çok önemli ve çok değerli. Maç maç düşünüyoruz, hafta hafta düşünüyoruz. Bu hafta Altay maçı bizim için çok önemli. İyi hazırlandığımızı düşünüyoruz. Şöyle bir gerçek var, her şey zor mu zor. Zor olan şeyler güzeldir. Biz bu mücadelenin içerisinde her anlamda dimdik duracağız, güçlü olacağız ve buradan başarılı bir şekilde çıkacağız. İnşallah Gençlerbirliği’ni biz bu sene mutlaka ve mutlaka ligde tutacağız" dedi.

Barış Alıcı: “Umarım hocamız için de bizim için de hayırlı olur”

Spor Toto 1. Lig’in son iki müsabakasında mücadele anlamında iyi bir reaksiyon gösterdiklerini söyleyen Barış Alıcı, “Mustafa hocamızın gelişi ile birlikte çıkış yakalayacağımıza inanıyorum. Hocamızın da geçen sene yaptıkları ortada. Şampiyon bir takımdan geldi bize. Umarım Mustafa hocamız ve ekibimizle beraber güzel bir sinerji yakalayacağımızı düşünüyorum. Devre arasında da tabi, o konuları biz şuan bilemiyoruz. Yönetimin bildiği bir durum. Transfer de açılırsa, çok daha güçlü bir kadro kurulursa; ben bu takımın şuan ki durumundan çok daha güzel yere geleceğini düşünüyorum. Bunu da yapabilecek potansiyele sahip bir ekibiz. Umarım hocamız için de bizim için de hayırlı olur. Bizler de futbolcu grubu olarak saha içinde skora da yansıtıp güzel sonuçlar alırız” diye konuştu.

Muhammed Bayır: “İnşallah Mustafa Hoca ile de en yakın zamanda galibiyetle puan serisine başlarız”

Uzun süredir devam eden mağlubiyet serisi olduğunu hatırlatan takım kaptanı Muhammed Bayır, “Tabii ki bu ister istemez moral bozuyor ama biz şartların böyle olacağını transfer kapalı olduğundan beri biliyorduk. O yüzden mücadelemizden hiçbir zaman ödün vermedik vermeyeceğiz de. Şimdi de yeni bir hocamız geldi. Tabii ki onun da bize enerjisi ile pozitifliği ile tekrar bir hava yakalayıp en azından kısa vadeli de olsa galibiyet ve puanlar almak istiyoruz. İnşallah Mustafa Hoca ile de en yakın zamanda galibiyetle puan serisine başlarız” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler